Verdens bedste damespillere jagter kvalifikation til PDC’s VM – BDO fortsat tavse

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Oxford Mail

Deta Hedman er en af de BDO-profiler som forventes at deltage ved PDC’s nylancerede kvalifikationsturnering for damespillere.

“Jeg aner det ikke. Jeg kan ikke se hvordan, de kan forsvare, at bandlyse spillere, fordi de har deltaget i en kvalifikationsturnering. De to der kvalificerer sig – tja, måske. Men selv da vil det være totalt kommercielt selvmord (hvis du spørger mig).”

Sådan svarer nummer otte på damernes verdensrangliste, Corrine Hammond, på spørgsmålet om hvorfor BDO endnu ikke er kommet med en officiel udmeldelse omkring mulige sanktioner af kvindelige BDO-spillere, som har valgt at deltage i den ny-implementerede kvindelige VM-kvalifikationsindspil til PDC’s verdensmesterskaber, og om hvorvidt det kan skyldes, at BDO afventer at se hvor mange af deres spillere, der vælger at deltage.

Spekulationerne omkring BDO’s mulige sanktioner af nuværende BDO-spiller der vælger at deltage i VM-kvalifikationen har sviret lige siden PDC i begyndelsen af året offentliggjorde, at man vil lade to damespillere kunne kvalificere sig til PDC’s verdensmesterskab i 2019. BDO har nemlig tidligere valgt at diskvalificere mandlige spillere som har valgt at gøre det samme. Blandt andet derfor kan spillere som Darryl Fitton og Jamie Hughes ikke spille med på BDO-touren i år, på trods af at de heller ikke har noget TourCard i PDC.

På nuværende tidspunkt er det uvist hvor mange kvindelige BDO-profiler der vælger at stille op i PDC’s VM-kvalifikation. Spillere som Deta Hedman og Corrine Hammond har dog begge meldt ud, at de med meget stor sandsynlighed vil deltage. Derudover oplyser Corrine Hammond, at spillere som Anastasia Dobromyslova, Lorraine Winstanley og Fallon Sherrock ligeligedes har i sinde at deltage.

De to kvindelige kvalifikationsturneringer vil blive afviklet den 17. og 25. november.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*