German Darts Masters: Optakt

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Årets World Series of Darts er efterhånden nået til vejs ende.

For første gang i historien afvikles en afdeling af PDC’s World Series of Darts indenfor tyske landegrænser, nærmere bestemt i den vesttyske delstatshovedstad, Düsseldorf.

Forinden afviklingen af årets 7. World Series-event har turneringen forud for Düsseldorf gæstet byerne Dubai, Shanghai, Las Vegas, Auckland, Melbourne og Perth. Til forskel fra de foregående events, er der dog denne gang ingen spænding med henblik på kvalifikation til World Series-finalen, eftersom alle 16 kvalificerede/udtagne spillere allerede er offentliggjort. Med andre ord vil der udelukkende være kamp om prestige, pengepræmier og ikke mindst selve titlen.

Ikke mindst de tyske spillere har alt at vinde foran et engageret hjemmebanepublikum. Dartsporten har de seneste år nydt godt af en stadig stigende interesse for sporten i Tyskland, hvor de tyske fans sukker efter succes. En succes som muligvis kan indfinde sig i løbet af weekenden. World Series har under alle omstændigheder budt på overraskelser i løbet af denne sæson, hvor Kyle Anderson som useedet eksempelvis tog fusen på alt og alle, og mod ligeledes useedede Corey Cadby vandt finalen ved Auckland Darts Masters. Et andet eksempel var da canadiske Dawson Murschell spillede sig i kvartfinalen i Las Vegas.

Hvis en lignende overraskelse skal finde sted i løbet af weekenden, bliver det formentlig i skikkelse af enten Max Hopp eller Martin Schindler. De to tyskere imponerede gevaldigt under World Cup of Darts tidligere i år, hvor ikke mindst Martin Schindler fik sit egentlige gennembrud. Siden da har det 21-årige stortalent imponeret både på PDC’s development tour, men også på Europa Touren hvor han bl.a. spillede sig frem til kvartfinalen ved Austrian Darts Open. Max Hopp er trods sin ligeledes unge alder en på forhånd kendt skikkelse, og har vundet en hel del erfaring siden han debuterede ved VM som 16-årig tilbage i 2013.Hopp og Schindler vil blive ledsaget af hele 4 landsmænd i skikkelse af Stefan Stoyke, Kevin Munch, Dragutin Horvat og Robert Marijanovic, hvor der for Stoykes vedkommende vil være tale om karrierens største kamp til dato, alt imens de øvrige alle sammen tidligere har deltaget ved PDC’s VM.

De øvrige kvalifikationsspillere vil være østrigske Maik Langendorf og Mensur Suljovic. Sidstnævnte behøvede ganske vist ikke at kvalificere sig, men fik en invitation af PDC efter sejren ved Champions League i sidste måned.

Blandt de etablerede PDC-profiler, er Michael van Gerwen (2), Gary Anderson (2), Phil Taylor (1) og Kyle Anderson (1) de eneste som har vundet på World Series-touren i år. Blandt spillerne uden en titel er James Wade den eneste som endnu ikke har spillet sig i en finale. Den 34-årige englænder har generelt været præget af en ringe sæson, og vil på den baggrund være desperat efter et godt resultat i Tyskland. Det samme vil være tilfældet for Raymond van Barneveld, Peter Wright og Daryl Gurney, hvoraf ingen af de 3, på trods af sammenlagt 9 finaler, endnu kan skrive en World Series-sejr på CV’et.

Lodtrækningen til German Darts Masters kan ses her nedenfor. Alle kampene spilles bedst af 11 legs, og vil kunne streames live på Viaplay.dk fra klokken 20:10 frem til klokken 00:30.

Raymond van Barneveld vs. Stefan Stoyke
Daryl Gurney vs. Maik Langendorf
James Wade vs. Kevin Munch
Kyle Anderson vs. Mensur Suljovic
Gary Anderson vs. Max Hopp
Peter Wright vs. Dragutin Horvat
Phil Taylor vs. Robert Marijanovic
Michael van Gerwen vs. Martin Schindler

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*