Lodtrækning til European Championship offentligjort

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC

Michael van Gerwen er favorit til at vinde titlen for 4. år i træk.

European Championship markerer afslutningen på årets 12 Europa Tour-events. I løbet af året vandt Michael van Gerwen 6 titler, Peter Wright 5 mens Michael Smith triumferede en enkelt gang. 26-29 oktober afvikles så European Championship, hvor de 32 bedste spillere, baseret på Europa Tour-ranglisten, er kvalificeret.

Her er det værd at bemærke at store navne som Phil Taylor, Raymond van Barneveld, Gary Anderson, Adrian Lewis og James Wade ikke har formået at kvalificere sig. Retfærdigvis har hverken Phil Taylor eller Gary Anderson deltaget i så meget som en enkelt event i år, mens Raymond van Barneveld og Adrian Lewis blot har deltaget i et par stykker. James Wade derimod har haft en rædselsfuld sæson, som resulterer i at han er placeret som nummer 39 på ranglisten med £9000, hvilket er £2000 for lidt – på trods af helhjertet at have forsøgt at kvalificere sig. Det er første gang i 10 år, at James Wade ikke formår at kvalificere sig til en major.Selvom rækkefølgen for kampafviklingen endnu ikke er offentliggjort, kender vi nu lodtrækningen for turneringen.

Michael van Gerwen, som har vundet titlen de sidste 4 år, skal i sin første kamp op imod landsmanden Jan Dekker. De to har spillere har mødt hinanden 6 gange tidligere, uden at det er blevet til sejr for Jan Dekker. Den dobbelte Lakeside-semifinalist er dog i hvad der ligner sit livs form, og kan på den baggrund håbe på at skabe overraskelsen i første rundes relativt korte format hvor det spilles bedst af 11 legs.

Ranglistens nummer 2, Peter Wright, får sin sag for, når han i første runde møder den nylige vinder af Winmau World Masters, Krzysztof Ratajski. Den formstærke polak sagde for nylig nej til deltagelse ved BDO’s VM, til fordel for at forsøge at kvalificere sig til PDC’s. Såfremt polakken kan skabe overraskelsen i første runde, vil han være godt på vej til Ally Pally.

Sidste års finalist og regerende Champions League vinder, Mensur Suljovic, skal i jagten på succes i første omgang forsøge at overkomme Kim Huybrechts. Huybrechts som på det seneste har genfundet en smule momentum, og senest spillede sig i semifinalen ved European Darts Trophy.

Turneringens øvrige lodtrækning kan ses nedenfor:

Hvem tror du vinder European Championship?

Vis resultater

Indlæser ... Indlæser ...

Michael van Gerwen (1) vs. Jan Dekker
Ian White vs. Darren Webster
Simon Whitlock (8) vs. James Richardson
Alan Norris vs. Mervyn King
Jelle Klaasen (5) vs. Christian Kist
John Henderson vs. Kyle Anderson
Mensur Suljovic (4) vs. Kim Huybrechts
Gerwyn Price vs. Ronny Huybrechts
Peter Wright (2) vs. Krzysztof Ratajski
Jonny Clayton vs. Dimitri Van den Bergh
Joe Cullen (7) vs. Stephen Bunting
Daryl Gurney vs. Steve Beaton
Rob Cross (6) vs. Martin Schindler
Dave Chisnall vs. Cristo Reyes
Michael Smith (3) vs. Nathan Aspinall
Benito van de Pas vs. Vincent van der Voort

Første runde af turneringen afvikles over to sessioner fra torsdag d. 26. til fredag d. 27. oktober. Anden runde bliver spillet lørdag d. 28., mens finalen afvikles om søndagen. Ligesom sidste år afholdes turneringen i Hasselt i Belgien, hvor hjemmebanepublikummet kan se frem til 3 landsmænd på scenen, i form af begge Huybrechts-brøde samt stortalentet Dimitri van den Berg.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*