Michael van Gerwen vinder årets sidste Europa Tour

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Michael van Gerwen vandt søndag aften sæsonens 6. sejr på Europa Touren, hvilket sikrer den dobbelte verdensmester 1. pladsen på Europa Tour-ranglisten.

Michael van Gerwen viste søndag aften endnu engang, hvorfor han betegnes som verdens bedste dartspiller. Med en 6-4 finalesejr over fænomenet Rob Cross, sikrede hollænderen sig sæsonens 6. Europa Tour-titel, hvilket markerer den 20. Europa Tour-titel i karrieren.

Michael van Gerwen har demed vundet halvdelen af alle årets Europa Tours, hvor Peter Wright ligeledes har haft en fortræffelig sæson med 5 trofæer, mens Michael Smith er noteret for en enkelt.

Finalen blev aldrig den velspillede oplevelse som man kunne have håbet på. Med et gennemsnit på 96,70 formåede ‘MVG’ at udkonkurrere aftenens finalemodstander, hvor Rob Cross selv leverede et gennemsnit på 93,23. På trods af de jævne gennemsnit – en finale med Michael van Gerwen taget i betragtning – var kampen dog rig på flotte lukkere, da Michael van Gerwen undervejs lukkede 100 på single 20, efterfulgt af double 20, double 20, hvilket blev kombineret med lukkere på 150 og 160.

Michael van Gerwens sejr bliver ikke mindre imponerende, set i lyset af, at han forinden finalen blot tabte 4 legs i sine indledende 4 kampe, som hertil bød på sejre over Zoran Lerchbacher, Stephen Bunting, Joe Cullen og Simon Whitlock. Ikke mindst i semifinale-sejren over Simon Whitlock imponerede den 28-årige hollænder med turneringens samlet set højeste gennemsnit på 110,39.

Sejren betyder at Michael van Gerwen forsvarer titlen fra sidste år, hvor verdensetteren sejrede 6-5 over Mensur Suljovic.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*