World Grand Prix: Optakt til tirsdagens kampe

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC

Favoritterne faldt som fluer i 1. runde af dette års World Grand Prix of Darts. Fortsætter tendensen ind i 2. runde?

Det har været en yderst dramatisk afvikling af 1. runde ved dette års World Grand Prix. Først meldte Gary Anderson afbud samme dag som turneringen begyndte, hvorefter store navne som Adrian Lewis, James Wade og Kim Huybrechts har måttet forlade turneringen efter deres første kamp. Mest iøjnefaldende er dog, at verdensranglistens nummer 1, den regerende Grand Prix- og verdensmester, Michael van Gerwen, ligeledes har måttet pakke pilene sammen efter sin første optræden på scenen, da han tabte med 1-2 i set til skotske John Henderson. I går måtte den nye favorit til titlen, Peter Wright, overleve to matchile fra Stephen Bunting, inden Wright alligevel reddede skærene.

Stephen Bunting missede i går 2 matchpile for at sende nummer 3 på verdensranglisten ud af turneringen.

I tirsdagens kampe kan vi ikke på samme måde forvente at se lignende sensationelle overraskelser, da aftenens program på forhånd ser væsentligt mere jævnbyrdigt ud, end hvad vi har været vidne til gennem de to første dage af turneringen.

Aftenens første kampe skal afgøres mellem Dave Chisnall og Robert Thornton. Begge spillere har erfaringer med at stå i en Grand Prix-finale – det dog med to vidt forskellige oplevelser. Alt imens Thornton vandt turneringen tilbage i 2015, så tabte Chisnall med ydmygende 6-0 i sin finale mod Phil Taylor tilbage i 2013.

På den baggrund er der ikke meget der tegner til en Chisnall-sejr. Der er dog løbet en del vand gennem åen siden da, og Chisnall ligner på forhånd favoritten til opgøret. Begge spillere har ganske vist haft problemer med at finde formen i indeværende sæson, men Chisnall stod ikke desto mindre for den bedste præstation af alle i første runde, da han som den eneste spillede med et gennemsnit på over 100. Yderst imponerende, set i lyset af double-in/double-ud formatet.

Daryl Gurney og Joe Cullen støder sammen i aftenens anden kamp. Begge spillere har haft en forrygende sæson, og ligner på forhånd outsidere til en potentiel Premier League-billet. Derfor er aftenens kamp også meget mere end blot en kamp om at kvalificere sig til tredje runde – kampen kan blive karrieredefinerende.

På forhånd har Cullen håneretten over sin nordirske kollega, da det tidligere postbud har vundet fem ud af de to spilleres seks indbyrdes kampe hidtil. Gurney virker dog som den mest formstærke af de to, hvorfor det i det hele taget tegner til at blive en tætspillet affære.

John Henderson stod for den største overraskelse i turneringens første runde, alt imens aftenens modstander, Alan Norris, stod for første rundes vel nok flotteste comeback, da han på fornem vis kom tilbage fra 0-1 i set, til at vinde 2-1 og Justin Pipe i turneringens første kamp overhovedet.

De to spillere har mødt hinanden 7 gange tidligere, hvor det indtil nu har resulteret i 4 sejre til den tidligere Denmark Open-vinder, Alan Norris. Begge spillere er dog kendetegnede ved deres mangel på kontinuerlige niveau, og derfor kan den indbyrdes statistik synes knap så afgørende. Essentielt for begge spillere er dog deres rytme. Den spiller som kommer bedst igang, kan meget vel gå hen og vinde kampen.

I aftenens sidste kamp jagter Raymond van Barneveld karrierens første Grand Prix-trofæ, efter at have været i finalen i både 2008 og 2009, hvor det begge gange blev til nederlag til Phil Taylor. Phil Taylor er dog ikke med i dette års udgave af den traditionsrige turnering, og feltet synes i det hele taget fuldstændig åbent, så måske 2017 er året hvor “Barney” vinder sin første Grand Prix-titel. Skal det ske, skal han dog i første omgang forbi Steve Beaton, hvilket kan gå hen og blive en hård affære, da Beaton virker til at være tilbage i topform.

Aftenens kampe bliver sendt live på TV3 Sport 1 og Viaplay fra klokken 20:00. Kampene bliver spillet bedst af 5 set, hvor hvert set spilles bedst af 5 legs.

Kampprogram:

Dave Chisnall vs. Robert Thornton
Darryl Gurney vs. Joe Cullen
John Henderson vs. Alan Norris
Raymond van Barneveld vs. Steve Beaton.

Resultater fra i går:

Benito van de Pas 2-1 Cristo Reyes
Mervyn King 2-0 Ronny Huybrechts
Steve West 2-0 James Wade
Simon Whitlock 2-1 Christian Kist
Mensur Suljovic 2-1 Ian White
Michael Smith 1-2 Gerwyn Price
Mark Webster 0-2 Richard North
Peter Wright 2-1 Stephen Bunting

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*