World Grand Prix: Optakt til mandagens kampe

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Lawrence Lustig

Kampen om titlen ved World Grand Prix of Darts er nu fuldstændig åben, efter at Michael van Gerwen i går måtte forlade turneringen efter et 1-2 nederlag til skotske John Henderson.

Først valgte Phil Taylor at melde fra til turneringen. Det blev i går fulgt op af Gary Anderson, som ligeledes valgte at trække sig. I går tabte Michael van Gerwen så sin første kamp ved den traditionsrige double-ind double-ud turnering. Dermed er de 3 spillere, som af mange betegnes som verdens 3 bedste, ikke længere en del af turneringen.

Peter Wright er nu den højst-seedede spiller tilbage i turneringen. Verdensranglistens nummer 3 spiller i aften den sidste kamp i 1. runde, når han tager imod den tidligere Lakeside-vinder, Stephen Bunting. Bunting som i søndags spillede sig i sin første PDC-finale i 18 måneder, da han tabte finalen ved players championship 20 til Mensur Suljovic.

Netop Suljovic betegnes af mange som en potentiel overraskelse ved Grand Prix. For 2 uger siden vandt den 45-årige østriger Champions League of Darts, og virker i det hele taget til at være i sit livs form. Suljovic får dog sin sag for, mod den evigt stabile Ian white.

Dagens første kamp spilles mellem Benito van de Pas og Cristo Reyes. Begge spillere startede sæsonen i fornem manér, men har de seneste par måneder kæmpet med at finde formen. Benito van de Pas er favorit hos bookmakerne, men det vil ikke være nogen overraskelse, hvis spanske Reyes sætter en stopper for Benitos håb om en plads i 2. runde af turneringen.

SkySports-eksperten Wayne Mardle udpegede i går Merwyn King som sit bud på en finaledeltager i turneringen. King var da også i finalen for 5 år siden, og ligner på forhånd også en favorit mod den ældste Huybrechts-bror, som i går kunne se sin lillebror blive ekspederet ud af Citywest Hotel af Robert Thorton.

Herefter følger kampen mellem Steve West og James Wade. James Wade som har vundet turneringen 2 gange tidligere, alt imens Steve West stolt kan tænke tilbage på sidste års udgave af turneringen, hvor han i første runde besejrede Phil Taylor med cifrene 1-2.

Australske Simon Whitlock virker til at være tilbage i storform. Det skal han bevise mod hollandske Christian Kist, som omvendt har kæmpet de seneste måneder for at finde kontinuitet i sit spil.

Det samme kan man sige om Michael Smith. Den tidligere Premier League-spiller har de seneste år kæmpet hårdt for at genfinde formen. Der har dog været optræk til bedre tider for Smith, som gennem de seneste måneder har leveret nogle pæne resultater, og da også vandt på Europa Touren tidligere i år. Han skal møde Gerwyn Price, som tidligere i år spillede sig i finalen ved UK Open, og som i det hele taget virker som en kandidat til alt hvad han stiller op i.

Som konsekvens af Gary Andersons manglende tilstedeværelse, betyder det at Mark Webster overtager Andersons plads. Webster var egentlig ikke kvalificeret til turneringen, men kan nu forsøge at forsvare de £23.500 som han vandt i forbindelse med sin vej til semifinalen for 2 år siden. I første omgang skal den jagt sættes ind overfor turneringens helt store outsider, Richard North.

Aftenens kampe starter klokken 20:00, og vil kunne streames live på Viaplay.dk, mens TV3 Sport 1 starter deres livetransmission klokken 21:15. Alle kampe spilles bedst af 3 set, hvor hvert set spilles bedst af 5 legs.

Benito van de Pas vs. Cristo Reyes
Mervyn King vs. Ronny Huybrechts
Steve West vs. James Wade
Simon Whitlock vs. Christian Kist
Mensur Suljovic vs. Ian White
Michael Smith vs. Gerwyn Price
Mark Webster vs. Richard North
Peter Wright vs. Stephen Bunting

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*