I dag afgøres International Darts Open

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC

I dag afgøres den næstesidste af sæsonens i alt 12 European Tour Events.

Mon ikke formanden for PDC Nordic & Baltic, danske Michael Frydendahl, gnider sig i hænderne over endnu en prisværdig præstation af de skandinaviske spillere på PDC’s Europa Tour? Under alle omstændigheder har svenske Dennis Nilsson vist sig som turneringens hidtidige overraskelse, hvor sejre over etablerede og formstærke navne som Steve Beaton og Daryl Gurney har bragt den 41-årige frem til 8. dels-finalen, hvor der venter et opgør med verdensranglistens nummer 6, Dave Chisnall. Et opgør hvor Nilsson dog må betegnes som underdog, hvilket bakkes op af bookmakerne som giver hele 6.50 igen for en svensk sejr.

Skulle Nilsson imidlertid gå hen og vinde hele turneringen, så er det nu man skal slå til. Bookmakerne giver her 81 gange igen, hvilket også siger noget om svenskerens indtil nu overraskende resultater.

Bookmakernes favorit til den samlede titel er dog verdensranglistens nummer 3, Peter Wright. I fraværet af Michael van Gerwen og Gary Anderson jagter Peter Wright sæsonens 5. Europa Tour-titel, hvilket vil være en enkelt mere end hvad Michael van Gerwen endnu har præsteret i denne sæson.

Peter Wright har da også alle gunstige betingelser på sin side for at vinde dagens turnering, da skotten er placeret i den del af lodtrækningen som på forhånd ser nemmest ud. Ganske vist venter potentielle opgør med Jelle Klaasen og Dave Chisnall, før en eventuel finale, men både Klaasen og Chisnall har gennem sæsonen haft store problemer med at finde formen.

I den modsatte ende af lodtrækningen finder vi omvendt yderst formstærke spillere i skikkelse af Mensur Suljovic, Gerwyn Price, Kim Huybrechts, Joe Cullen og Simon Whitlock. I særdeleshed Joe Cullen imponerede i går i sin sejr over Richie Corner, hvor englænderen leverede et gennemsnit på over 113. Men også Alan Norris, som sidste år selv vandt en overraskende titel på Europa Touren, imponerede i går med et snit 105 i sin sejr over hjemmebanehåbet Max Hopp, og kan i den forbindelse heller ikke helt afskrives i det samlede regnskab. Derudover er den evigt stabile Mervyn King også en del af den nederste del af lodtrækningen.

Den samlede lodtrækning for turneringen kan ses nedenfor. Den første kamp er programsat til klokken 13:00, og kan streames live via PDC.tv eller via diverse betting-udbydere. Alle kampene spilles bedst af 11 legs.

Peter Wright vs. Ronny Huybrechts
Jelle Klaasen vs. Peter Jacques
Dennis Nilsson vs. Dave Chisnall
Ron Meulenkamp vs. Josh Payne
Mensur Suljovic vs. Gerwyn Price
Kim Huybrechts vs. Ian White
Alan Norris vs. Joe Cullen
Simin Whitlock vs. Mervyn King

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*