Nedtur for Smith og Wright ved Grand Slam of Darts – her er alle 1/8-finalisterne

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Kieran Cleeves/PDC

Sidste års vinder af Grand Slam of Darts, verdensmesteren Michael Smith, er for første gang siden sin debut i 2013 ikke videre fra gruppespillet ved majorturneringen i Wolverhampton.

Den regerende vinder af turneringen, Michael Smith, er ikke længere en del af dette års Grand Slam of Darts. Verdensmesteren gik ellers sejrrigt gennem sine to første gruppekampe, men tabte til sidst 5-1 til James Wade. Dermed står verdensranglistens nummer et noteret for lige så mange point som både Krysztof Ratajski og førnævnte James Wade, men som konsekvens af en dårligere leg-difference er ‘Bullyboy’ altså ikke videre til turneringens 1/8-finaler.

Ser man bort fra et enkelt år i 2016, hvor Michael Smith dengang ikke var kvalificeret, så er det første gang siden englænderens debut i 2013, at han ikke går videre fra gruppespillet. Han er samtidig den eneste spiller ved dette års turnering, der ikke går videre fra gruppespillet efter at have vundet to kampe.

Michael Smith er dog ikke den eneste titelaspirant, der ikke er videre til Grand Slams knockout-kampe. Heller ikke forrige weekends vinder ved European Championship, Peter Wright, er videre til 1/8-finalerne, eftersom han sluttede på sidstepladsen i gruppe E. Her var det i stedet ganske overraskende den upåagtede amerikaner Stowe Buntz der løb afsted med førstepladsen, mens Stephen Bunting tog den anden kvalifikationsbillet videre fra gruppen. Herudover lykkedes det heller ikke verdensranglistens nummer otte, Jonny Clayton, at avancere videre blandt de sidste 16.

Væsentligt bedre gik det for bookmakernes titelfavorit, Gerwyn Price, der er stormet sejrrigt gennem sin gruppe med sejre over Nathan Rafferty, Ryan Searle og Gian van Veen. Den tidligere tredobbelte Grand Slam-vinder tabte kun to legs i gruppespillet, og snittede i sine sidste to kampe 110,51 og 112,30.

Også Michael van Gerwen og Luke Humphries gjorde rent bord i deres respektive grupper. Det samme var tilfældet for Josh Rock og Danny Noppert, der fra onsdag til torsdag vil skulle forsøge at kvalificere sig til Grand Slams kvartfinaler.

Du kan danne dig et overblik over resultaterne af de sidste gruppekampe ved Grand Slam of Darts her nedenfor. Længere nede finder du en oversigt over stillingerne i de otte grupper, mens du også finder en oversigt over kampprogram og sendeplan for turneringens 1/8-finaler.


Grand Slam of Darts 2023 – resultater fra de sidste gruppekampe
Mandag 13. november
Gruppe A-D
Gerwyn Price 5-1 Gian van Veen (D)
Josh Rock 5-1 Berry van Peer (B)
Gary Anderson 5-1 Steve Lennon (C)
Luke Humphries 5-1 Dirk van Duijvenbode (C)
Ryan Searle 5-3 Nathan Rafferty (D)
Krzysztof Ratajski 5-1 Nathan Girvan (A)
James Wade 5-1 Michael Smith (A)
Chris Dobey 5-3 Jonny Clayton (B)

Tirsdag 14. november
Gruppe E-H
Dave Chisnall 5-4 Stowe Buntz (E)
Ricardo Pietreczko 5-4 Nathan Aspinall (H)
Michael van Gerwen 5-4 Martijn Kleermaker (G)
Andrew Gilding 5-1 Haruki Muramatsu (F)
Danny Noppert 5-4 Brendan Dolan (F)
Stephen Bunting 5-3 Peter Wright (E)
Rob Cross 5-2 Fallon Sherrock (G)
Damon Heta 5-4 Beau Greaves (H)


Den afsluttende stilling i grupperne ved Grand Slam of Darts 2023:

Foto: PDC
Foto: PDC

Grand Slam of Darts 2023 – kampprogram
Onsdag 15. november (20:00) – kan ses live på PDC.tv og Viaplay. TV3 Sport sender fra klokken 21. 

1/8-finaler
Josh Rock v Krzysztof Ratajski
James Wade v Chris Dobey
Gerwyn Price v Gary Anderson
Luke Humphries v Ryan Searle
Bedst af 19 legs

Torsdag 16. november (20:00) – kan ses live på PDC.tv og Viaplay. TV3 Sport sender fra klokken 23. 
1/8-finaler
Stowe Buntz v Andrew Gilding
Danny Noppert v Stephen Bunting
Michael van Gerwen v Damon Heta
Nathan Aspinall v Rob Cross
Bedst af 19 legs


Læs også:

Greaves og Sherrock sejrede, da fem spillere avancerede videre fra grupperne ved Grand Slam of Darts

Slangerup og Royal rykker op i den bedste danske dartrække

Podcast: Optakt til Grand Slam of Darts 2023


Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*