Sublime Gary Anderson brager videre ved Grand Slam efter sejr over Gerwyn Price

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Kieran Cleeves/PDC

Gary Anderson er videre til kvartfinalerne ved Grand Slam of Darts, efter han onsdag aften besejrede Gerwyn Price 10-6 i en særdeles velspillet kamp i Wolverhampton.

Den tredobbelte vinder af Grand Slam of Darts, Gerwyn Price, er ude af dette års udgave af turneringen, efter ‘The Iceman’ onsdag aften tabte en medrivende ottendedelsfinale med cifrene 10-6 til Gary Anderson.

Gerwyn Price var bookmakernes favorit i kampen om den samlede turneringssejr, og var da også den spiller, der havde leveret det højeste samlede gennemsnit i gruppespillet. Igen onsdag aften leverede verdensranglistens nummer fem så en stærk præstation, da han sluttede kampen med et gennemsnit på 103,54. Det var dog ikke nok til at ryste Gary Anderson, der selv leverede en helstøbt indsats, der foruden en lukningsprocent lige under 50 også indebar et gennemsnit på 104,96.

Dermed er Gary Anderson klar til sin første kvartfinale ved Grand Slam siden 2019. Her møder han en anden turneringsfavorit i skikkelse af Grand Prix-vinderen Luke Humphries, der i sin ottendedelsfinale besejrede Ryan Searle 10-7. Også her var der dart fra den aller øverste hylde, eftersom Humphries sluttede kampen med et gennemsnit på suveræne 105,42.

Josh Rock møder James Wade

I onsdagens første ottendedelsfinale lykkedes det 22-årige Josh Rock at spille sig i sin første kvartfinale ved en major nogensinde. Det skete efter en sejr på 10-5 over polske Krzysztof Ratajski.

Ganske overraskende havde Josh Rock ikke vundet en eneste TV-kamp i 2023 forud for Grand Slam. Fredag aften vil han så skulle forsøge at vinde sin femte TV-kamp i træk, når han står overfor den 18 år ældre James Wade.

‘The Machine’ har selv været i Grand Slam-finalen i både 2010, 2016 og 2020, men har aldrig vundet turneringen. Efter en sejr på 10-8 over Chris Dobey onsdag aften lever håbet om en turneringssejr ved den igangværende udgave af Grand Slam dog fortsat.

Du kan se en oversigt over resultaterne af onsdagens ottendedelsfinaler ved Grand Slam of Darts her nedenfor. Længere nede finder du også en oversigt over kampprogram og sendeplan for torsdagens kampe.


Grand Slam of Darts 2023 – resultater
Onsdag 15. november
Ottendedelsfinaler
Josh Rock (97,38) 10-5 (98,48) Krzysztof Ratajski
James Wade (94,56) 10-8 (96,46) Chris Dobey
Gary Anderson (104,96) 10-6 (103,54) Gerwyn Price
Luke Humphries (105,42) 10-7 (98,82) Ryan Searle


Se/gense højdepunkterne fra onsdagens ottendedelsfinaler ved Grand Slam of Darts 2023:


Grand Slam of Darts 2023 – kampprogram
Torsdag 16. november (20:00) – kan ses live på PDC.tv og Viaplay. TV3 Sport sender live fra 23:00.

Ottendedelsfinaler
Stowe Buntz v Andrew Gilding
Danny Noppert v Stephen Bunting
Michael van Gerwen v Damon Heta
Nathan Aspinall v Rob Cross


Læs også:

Nedtur for Smith og Wright ved Grand Slam of Darts – her er alle 1/8-finalisterne

Greaves og Sherrock sejrede, da fem spillere avancerede videre fra grupperne ved Grand Slam of Darts

Podcast: Optakt til Grand Slam of Darts 2023


Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*