Peter Wright melder sig tilbage i VM-kampen efter sejr ved European Championship

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Jonas Hunold/PDC

Peter Wright vandt sent søndag aften European Championship for anden gang i karrieren.

2023 har bestemt ikke været nogen dans på roser for den dobbelte verdensmester Peter Wright. For selvom han vandt Nordic Darts Masters i Forum og en enkelt Europa Tour tilbage i maj, så har der sidenhen været store spørgsmålstegn ved skottens nedadgående formkurve.

Den seneste måned har dog været opmuntrende for ‘Snakebite’, og sent søndag aften kulminerede 53-årige Wrights tilbagekomst til verdenseliten så med en sejr ved European Championship – en turnering der markerer Europa Tourens sæsonafslutning.

Peter Wright vandt finalen med cifrene 11-6 over James Wade. Kampen om European Championship-trofæet endte dermed som en næsten tro kopi af finalen i 2020. Dengang vandt Peter Wright finalen 11-4 over den samme modstander.

Se Peter Wright vinde finalen ved European Championship 2023:

Allerede fra finalekampens begyndelse satte den nu dobbelte European Championship-vinder sig på opgøret, og så sig herefter aldrig tilbage. Efter sejren rykker turneringsvinderen op som nummer to på verdensranglisten, alt imens James Wade selv rykker tre placeringer frem som nummer 14. Verdensranglisten toppes fortsat af Michael Smith, mens Michael van Gerwen henvises til tredjepladsen.

Debutant i semifinalen

Netop Michael van Gerwen var udråbt som favorit hos bookmakerne. Den firdobbelte European Championship-vinder måtte dog allerede pakke pilene sammen efter kvartfinalen, hvor ‘MvG’ tabte til sin bare 21-årige landsmand Gian van Veen.

Gian van Veen betragtes af mange som en af dartsportens ubetinget største talenter netop nu, og er da også kvalificeret til PDC’s VM-finale for ungdomsspillere. En finale der skal spilles den 26. november, hvor hollænderen støder sammen med den bare 16-årige englænder Luke Littler.

PDC-touren fortsætter den 1. november, hvor sæsonens to sidste Players Championship-turneringer afholdes fra onsdag til torsdag. Herefter tages der hul på endnu en majorturnering i form af Grand Slam of Darts. Det sker lørdag den 11. november.

Du kan danne dig et overblik over resultaterne af de afgørende kampe fra European Championship 2023 her nedenfor.


European Championship 2023 – afgørende resultater
Søndag 29. oktober
Kvartfinaler
Peter Wright (99,61) 10-8 (99,17) Chris Dobey
Danny Noppert (101,03) 10-8 (96,92) Gerwyn Price
James Wade (98,41) 10-6 (95,06) Luke Humphries
Gian van Veen (93,67) 10-6 (93,75) Michael van Gerwen

Semifinaler
Peter Wright (100,42) 11-8 (97,01) Danny Noppert
James Wade (93,63) 11-9 (89,69) Gian van Veen

Finale
Peter Wright (97,39) 11-6 (92,09) James Wade


Læs også:

Michael van Gerwen videre efter nervepirrende opgør i første runde ved European Championship

Podcast: Optakt til European Championship

Dansk Dart Union søger igen nye landstrænere


Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*