Vladimir Andersen betragter sig selv som favorit forud for Europa Tour-debut

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Mikal Schlosser/PDC

Vladimir Andersen tror på sejr, når han i eftermiddag møder svenske Anton Östlund i sin debut på PDC’s Europa Tour.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan.

Fredag eftermiddag klokken 13 dansk tid tages der i dag hul på sæsonens 12. Europa Tour-turnering. Det sker ved Hungarian Darts Trophy i Budapest, hvor den danske Tour Card-indehaver Vladimir Andersen omkring klokken 13:30 får sin Europa Tour-debut mod svenske Anton Östlund.

Det er blot anden gang i historien, at en dansker er kvalificeret til en Europa Tour, der ikke afholdes i Danmark. Første gang var i 2012, hvor Per Laursen tabte 6-4 til den andenseedede Simon Whitlock ved Dutch Darts Masters i første runde.

Spørger man Vladimir Andersen, så er han dog fortrøstningsfuld i forhold til, at han senere i dag kan skrive historie som den første dansker der spiller sig videre til anden runde på en Europa Tour udenfor Danmark. Det fortæller han i et interview med Dartnyheder.dk.

Betragter sig selv som favorit

Hvordan spår du dine muligheder for at gå videre til anden runde?

– Jeg så oddsene på kampen mod Anton Östlund i går, og jeg kunne egentlig ikke forstå, hvorfor jeg ikke er favorit hos bookmakerne. Jeg har været inde i en god periode på det seneste, og jeg ligger også over ham på PDC Nordic & Baltic-ranglisten. Han har selvfølgelig vundet en uge i Modus, og måske har hans gennemsnit været lidt bedre end mine på det sidste, men derfor var jeg stadig overrasket.

– Jeg synes selv, at mit niveau har været okay i en længere periode, både på Pro Touren i Tyskland og i England samt i træningen herhjemme, så det er rart, og det hele føles fint. Jeg spår mig selv rimeligt gode chancer i dag, og jeg glæder mig helt vildt meget, selvom jeg selvfølgelig gerne ville have haft en aftenkamp, hvor der er lidt flere tilskuere, og hvor flere kan følge med hjemme i stuerne.

Lodtrækningen kunne have været værre

Hvad var din reaktion, da du så lodtrækningen til Hungarian Darts Trophy?

– Lodtrækningen kunne have været meget værre, så jeg kan ikke klage. Jeg har selvfølgelig respekt for min modstander, men der var langt stærkere spillere, jeg kunne have mødt i første runde såsom James Wade eller Ross Smith.

Hvad betyder det for dig, at være kvalificeret til en Europa Tour?

– Jeg er vildt glad for, at det endelig lykkedes. Jeg har egentlig ikke spillet særlig godt i de fleste Europa Tour-kvalifikationer, og jeg var også lidt heldig, da jeg slog Karel Sedlacek i den afgørende kvalifikationskamp. Men jeg er sindssygt glad, og det skal bare nydes, for jeg elsker de store scener.

Garanterer deltagelse ved Q-School i 2024

Selvom Vladimir Andersen gennem de seneste måneder har vist bedre takter på blandt andet Players Championship-touren, så har han efterhånden erkendt, at han mister sit Tour Card ved indgangen til den nye sæson.

Dermed mister han også adgangen til PDC’s Pro Tour, og han er derfor tvunget til at deltage ved Q-School, hvis han igen vil gøre sig forhåbninger om at blive en del af det fine selskab. Den 34-årige vejlenser bekræfter dog overfor Dartnyheder.dk, at han allerede nu har sat kryds i kalenderen forud for Q-School til januar.

Har den seneste periodes gode resultater givet dig blod på tanden i forhold til at give Q-School et skud igen i 2024?

– Jeg skal selvfølgelig på Q-School igen til næste år. Jeg vil vise, at det ikke var held, da jeg vandt et Tour Card sidste gang. Jeg har niveauet til det, og jeg tror på, at jeg kan gøre det igen, fastslår Vladimir Andersen.

Vladimir Andersens kamp mod Anton Östlund indledes omkring klokken 13:30 dansk tid og kan ses live på PDC.tv, Viaplay og TV3 Sport.

Du finder en oversigt over lodtrækning, kampprogram og sendeplan for Hungarian Darts Trophy her.


Læs også:

Lodtrækningen er offentliggjort: Her er Vladimir Andersens modstander ved Hungarian Darts Trophy

Disse spillere kan Vladimir Andersen møde i første runde ved Hungarian Darts Trophy

Benjamin Drue Reus misser 9-darter, men er videre til finaledagen ved Modus Super Series


Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*