Peter Wright er ude af Grand Slam of Darts

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Taylor Lanning

Peter Wright er den eneste seedede spiller ved dette års Grand Slam of Darts, der ikke er videre fra det indledende gruppespil.

Som den eneste seedede spiller ved dette års Grand Slam of Darts lykkedes det ikke Peter Wright at spille sig videre fra det indledende gruppespil. I tirsdagens skæbnekamp var den dobbelte verdensmester langt fra topniveauet, da han tabte 5-2 til Nathan Aspinall og dermed slutter på tredjepladsen i gruppe E, hvor han retfærdigvis kun var et enkelt vundet leg fra at sikre sig videre avancement. I stedet er Nathan Aspinall og Alan Soutar videre til 1/8-finalerne.

Med til historien om Peter Wrights exit ved dette års Grand Slam hører det, at hans kone Joanne i weekenden blev kørt på hospitalet i en ambulance, hvor hun fortsat er indlagt. Det vides ikke, hvad der var årsag til indlæggelsen, eller om hun er i bedring.

Heta ude trods to sejre

Også australske Damon Heta er ude af Grand Slam til trods for to indledende sejre i gruppespillet. En overbevisende sejr på 5-2 over en formsvag Jonny Clayton i sidste gruppekamp var således ikke nok til at booke en plads i 1/8-finalerne. Første- og andenpladsen i gruppe F blev i stedet indtaget af netop førnævnte Jonny Clayton samt hollandske Jermaine Wattimena.

Jermaine Wattimenas avancement betyder samtidig, at samtlige hollandske spillere er videre fra gruppespillet ved Grand Slam. Foruden Wattimena er også Dirk van Duijvenbode, Danny Noppert, Michael van Gerwen og Raymond van Barneveld ligeledes videre til knockout-kampene.

Ross Smith videre efter 180’er rekord

I gruppe G var kun den ene af to kvalifikationsbilletter på spil, eftersom Michael van Gerwen allerede på forhånd havde sikret sig minimum at slutte på andenpladsen i gruppen.

I den sammenhæng blev det European Championship-vinderen Ross Smith der løb afsted med den sidste plads videre til 1/8-finalerne. Englænderen besejrede i den forbindelse Michael van Gerwen 5-4 i sin sidste gruppekamp. Her leverede Ross Smith en fuldendt præstation, da han med et gennemsnit på hele 107,92 viste, at han kan levere under pres. I kampen lavede han desuden intet mindre end ni 180’ere, hvilket er det højeste antal i en gruppekamp ved Grand Slam nogensinde.

Josh Rock tog andenpladsen efter sejr over Luke Humphries

Også i gruppe H var der kun en enkelt plads videre til 1/8-finalerne at spille om, eftersom Luke Humphries på forhånd havde sikret sig den ene af de to pladser videre til knald-eller-fald kampene.

Efter Challenge Tour-vinderen Scott Williams i en særdeles velspillet kamp havde besejret Ryan Searle 5-3, så stod det nordirske stortalent Josh Rock dog med gunstige kort på hånden inden skæbnekampen mod Luke Humphries. Rock behøvede således kun at vinde tre legs for at spillet sig videre fra gruppen.

Til trods for at Josh Rock undervejs kom bagud 2-1, så gjorde han dog arbejdet færdigt, da han i sidste ende vandt kampen 5-3. Dermed blev den sidste gruppe ved Grand Slam of Darts 2022 afgjort.

De første fire 1/8-finaler ved Grand Slam of Darts begynder i aften klokken 20, og vil kunne ses live på PDC.tv, Viaplay og TV3 Sport. Formatet i 1/8-finalerne er forlænget til bedst af 19 legs. De kan se en oversigt over resultaterne af tirsdagens kampe samt kampprogrammet for 1/8-finalerne længere nede i artiklen.

Se/gense højdepunkterne fra de afgørende kampe i gruppe E-H:


Grand Slam of Darts 2022 – resultater 
Tirsdag 15. november
Afgørende kampe i gruppe E-H
Jermaine Wattimena (88,35) 5-1 (79,07) Leonard Gates (F)
Damon Heta (93,25) 5-2 (85,61) Jonny Clayton (F)
Nathan Rafferty (96,51) 5-4 (101,26) Luke Woodhouse (G)
Ross Smith (107,92) 5-4 (104,80) Michael van Gerwen (G)
Alan Soutar (89,79) 5-2 (84,24) Fallon Sherrock (E)
Nathan Aspinall (92,89) 5-2 (90,54) Peter Wright (E)
Scott Williams (107,46) 5-3 (101,92) Ryan Searle (H)
Josh Rock (99,26) 5-3 (99,31) Luke Humphries (H)

Foto: PDC

Grand Slam of Darts 2022 – kampprogram
Onsdag 16. november (20:00) – kan ses live på PDC.tv, Viaplay og TV3 Sport
4x 1/8-finaler

Raymond van Barneveld v Simon Whitlock
Michael Smith v Rob Cross
Danny Noppert v Gerwyn Price
Dirk van Duijvenbode v Joe Cullen

Torsdag 17. november (20:00) – kan ses live på PDC.tv, Viaplay og TV3 Sport
4x 1/8-finaler
Kamprækkefølgen er endnu ikke bekræftet
Nathan Aspinall v Jermaine Wattimena
Jonny Clayton v Alan Soutar
Michael van Gerwen v Josh Rock
Luke Humphries v Ross Smith


Læs også:

Efter vildt drama: Gerwyn Price er videre ved Grand Slam of Darts

Disse spillere er kvalificeret til kvartfinalerne i Dansk Dart Superliga

Barneveld, Price og van Gerwen blandt sejrherrerne på førstedagen ved Grand Slam of Darts

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*