Efter vildt drama: Gerwyn Price er videre ved Grand Slam of Darts

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Gerwyn Price er videre til 1/8-finalerne ved Grand Slam of Darts, efter han overlevede to matchpile mod Dave Chisnall i en direkte duel om videre avancement.

Der var i forvejen lagt i kakkelovnen til en højdramatisk affære, da den forsvarende Grand Slam-vinder Gerwyn Price mandag aften stod i en direkte duel mod Dave Chisnall om videre avancement ved dette års udgave af TV-turneringen i engelske Wolverhampton.

I forvejen havde Raymond van Barneveld sikret sig førstepladsen i gruppe A, da han uden problemer besejrede ungdomsverdensmesteren Ted Evetts 5-0 og dermed gik sejrrigt gennem gruppen. Dermed var alt på spil i opgøret mellem Price og Chisnall, der skulle afgøre hvem af de to der løb afsted med den altafgørende andenplads.

I den forbindelse lagde Gerwyn Price suverænt ud ved at vinde kampens første leg med bare 11 pile. Dave Chisnall formåede dog at svare igen, og spillede sig sågar foran med stillingen 4-3. ‘Chizzy’ brændte sidenhen to matchpile på double 20, inden Gerwyn Price fik udlignet til 4-4, og i sidste ende afgjorde kampen med en 12-darter.

Efter en forrygende kamp hvor begge spillere snittede over 100 lykkedes det dermed Gerwyn Price at sikre sig videre avancement ved Grand Slam of Darts. Dermed holder waliseren liv i håbet om at vinde turneringen for fjerde gang i karrieren.

Rob Cross trak det længste strå

Også i Gruppe B skulle en direkte duel afgøre, hvem der tog den sidste kvalifikationsbillet videre til 1/8-finalerne. Dirk van Duijvenbode havde på forhånd sikret sig førstepladsen, og dermed var det op til Rob Cross og Martin Schindler at kæmpe om andenpladsen.

I den forbindelse missede Martin Schindler intet mindre end fire matchpile i træk, hvilket kunne have afgjort kampen til stillingen 5-2 i tyskerens favør. 26-årige Schindler udnyttede dog ikke sine muligheder, og derfor lykkedes det i stedet Rob Cross at vinde tre legs i træk, og dermed fravriste sin tyske rival den sidste billet videre til knockout-kampene.

I gruppe B er Danny Noppert og Simon Whitlock videre på bekostning af Mensur Suljovic og Christian Perez, alt imens Michael Smith og Joe Cullen løb afsted med første- og andenpladsen i gruppe C for næsen af Ritchie Edhouse og Lisa Ashton.

I aften afgøres det, hvem der spiller sig videre fra gruppe E-H. På forhånd kan kun Jonny Clayton, Michael van Gerwen og Luke Humphries vide sig sikre på, at de også vil være at finde i turneringens 1/8-finaler.

De afgørende kampe i gruppe E-H bliver spillet i aften fra klokken 20 og kan ses live på PDC.tv, Viaplay og TV3 Sport.

Se/gense højdepunkterne fra de afgørende kampe i gruppe A-D ved Grand Slam of Darts 2022:


Grand Slam of Darts 2022 – resultater
Mandag 14. november

Afgørende kampe i Gruppe A-D
Dirk van Duijvenbode (98,07) 5-3 (97,57) Adam Gawlas (D)
Raymond van Barneveld (96,35) 5-0 (78,80) Ted Evetts (A)
Simon Whitlock (99,24) 5-3 (91,12) Christian Perez (B)
Danny Noppert (88,70) 5-4 (86,16) Mensur Suljovic (B)
Gerwyn Price (103,16) 5-4 (101,44) Dave Chisnall (A)
Joe Cullen (97,18) 5-3 (89,88) Lisa Ashton (C)
Michael Smith (102,20) 5-1 (89,88) Ritchie Edhouse (C)
Rob Cross (91,90) 5-4 (90,35) Martin Schindler (B)

Foto: PDC

Grand Slam of Darts 2022 – kampprogram
Tirsdag 15. november (20:00) – kan ses live på PDC.tv, Viaplay og TV3 Sport
Afgørende kampe i Gruppe E-H

Jermaine Wattimena v Leonard Gates (F)
Jonny Clayton v Damon Heta (F)
Luke Woodhouse v Nathan Rafferty (G)
Michael van Gerwen v Ross Smith (G)
Alan Soutar v Fallon Sherrock (E)
Peter Wright v Nathan Aspinall (E)
Ryan Searle v Scott Williams (H)
Luke Humphries v Josh Rock (H)

Foto: PDC

Læs også:

Fem spillere er videre fra grupperne ved Grand Slam of Darts

Europa Touren rykker til Viaplay

Podcast: Optakt til Grand Slam of Darts 2022

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*