Efter tre måneders iskold luft: Peter Wright afviser uvenskab med Dimitri Van den Bergh

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC

Alt er fint mellem Peter Wright og Dimitri Van den Bergh, lyder det fra ‘Snakebite’ efter sejren over Fallon Sherrock ved World Series of Darts Finals.

Under coronapandemien i foråret 2020 var Dimitri Van den Bergh fanget i Storbritannien, da rejserestriktioner besværliggjorde muligheden for at rejse hjem til hjemmet i Belgien.

Den dobbelte ungdomsverdensmester fik dog en håndsrækning fra ingen ringere end den regerende verdensmester Peter Wright, der tilbød Van den Bergh at bo hjemme hos ham og konen Joanne. Her holdt verdensranglistens nummer 14 til i tre måneder, hvor de to stjerner opbyggede et nært og tæt forhold til hinanden.

Den gode relation lod dog til at have lide et knæk ved World Matchplay i juli i år, hvor Dimitri Van den Bergh besejrede sin tidligere bofælle 16-14 i kvartfinalen. Efter kampen kvitterede Wright således med et forkølet håndtryk, og var tydeligt skuffet ovenpå nederlaget.

Dimitri Van den Bergh blev efterfølgende spurgt, om han var overrasket over reaktionen fra verdensetteren, hvilket han bekræftede.

– Det var en svær kamp. Jeg var nødt til at betragte det som et arbejde, der skulle udføres, for jeg elsker Peter (Wright, red.). Jeg håber ikke, at han hader mig nu, udtalte Dimitri Van den Bergh dengang til Online Darts.

Hvilke følelser der reelt er gået gennem Peter Wright efter nederlaget ved World Matchplay er uvist, men den 9. september bekræftede Dimitri Van den Bergh overfor det belgiske medie Het Laaste Nieuws, at de to professionelle pilekastere ikke har talt sammen siden kampen i Winter Gardens.

– Jeg så ham i sidste uge (ved Hungarian Darts Trophy, red.) i Budapest, men vi talte ikke sammen, sagde Van den Bergh.

– Jeg synes, det hele er lidt underligt. Det har været sådan siden min sejr ved World Matchplay. Gud må vide, hvad det skyldes. Og spørger du mig, om jeg har noget imod det? Ja, det har jeg, for jeg har ikke gjort noget forkert, tilføjede han.

I søndags mødtes Peter Wright og Dimitri Van den Bergh så i finalen på PDC’s Europa Tour ved German Darts Open, hvor Wright fik revanche med en sejr på 8-6. Og efter næsten tre måneder med tilsyneladende radiotavshed mellem de to, så lod der til at være forsoning fra Wrights side, da han med et kram og superlativer takkede Van den Bergh for kampen. “Han er fremtidens mand”, udtalte Wright om den 28-årige belgier.

I vinderinterviewet blev der dog ikke spurgt yderligere ind til forholdet mellem Peter Wright og Dimitri Van den Bergh, så spørgsmålene om hvad der var gået forud for bruddet på det tidligere så tætte venskab var fortsat ubesvarede.

En smule opklaring kom der dog sent fredag aften, efter Peter Wright havde besejret Fallon Sherrock 6-4 i første runde ved det igangværende World Series of Darts Finals. Her spurgte Online Darts således ind til forholdet mellem Peter Wright og Dimitri Van den Bergh, hvor Wright først bekræftede, at der ganske vist havde været kold luft mellem ham og den 24 år yngre rival, men at de nu er på talefod igen.

– Der var flere ting, der irriterede mig ved World Matchplay. Både på og nede fra scenen. Jeg kæmpede hårdt for at finde mit kast i selve kampen, men det lykkedes aldrig, og selvom jeg spillede forfærdeligt hele kampen, så havde jeg alligevel muligheden for at besejre ham. Der var ikke nogle følelser, der var peget direkte mod Dimitri. Jeg var mere bare skuffet over mig selv, sagde Peter Wright og uddybede:

– Vi snakkede om det i sidste weekend, og han var forstående, og fik også selv sat ord på sine følelser. Vi har det fint, lød det afsluttende på spørgsmålet.

Både Peter Wright og Dimitri Van den Bergh skal i aften i aktion i anden runde ved World Series of Darts Finals. Det kan du læse mere om her.

Se interviewet med Peter Wright efter sejren over Fallon Sherrock ved World Series of Darts Finals:


Læs også:

Storspillende Peter Wright besejrede Fallon Sherrock ved World Series of Darts Finals

Første Europa Tour-titel siden 2017: Peter Wright vandt German Darts Open

Efter to fantastiske kvartfinaler: Dimitri Van den Bergh og Michael van Gerwen er videre til semifinalerne ved World Matchplay

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*