Overblik: Hvad er Online Darts Live League?

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Online Darts/Modus

Danske Andreas Toft Jørgensen deltager i denne uge ved turneringen “Online Darts Live League”. Men hvad er det egentlig for en turnering? Det får du et overblik over her.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan

Det var en stor og positiv overraskelse, da arrangørerne bag Online Darts Live League søndag offentliggjorde, at danske Andreas Toft Jørgensen er inviteret med til at deltage ved denne uges udgave af turneringen.

Men hvad er det egentlig for en turnering, som den 27-årige landsholdsspiller deltager ved, og hvad er reglerne? Det vil vi forsøge at forklare i denne artikel.

Historien bag Online Darts Live League

Online Darts Live League blev første gang afholdt og arrangeret af dartmediet Online Darts og dartpromotorvirksomheden Modus. Turneringen blev først stablet på benene under coronapandemien i foråret 2020, hvor diverse spillere fik mulighed for at spille turneringer online hjemme fra stuerne. Konceptet mindede med andre ord én til én om PDC’s Home Tour, der også var en nødløsning under pandemien.

Turneringen fik dog hurtigt ben at gå på, og har sidenhen udviklet sig til et format, hvor spillerne mødes fysisk på samme spillested i England. Selve spillestedets lokation er hemmeligholdt af arrangørerne.

Hvem kan deltage?

Det er kun spillere uden et Tour Card, der har mulighed for at deltage ved Online Darts Live League. Turneringen afholdes nemlig ikke i PDC-regi.

Det er som udgangspunkt kun spillere, der bliver inviteret, og takker ‘ja tak’ til invitationen, der kan deltage ved Online Darts Live League. Andreas Toft Jørgensen er den første spiller fra Skandinavien, der deltager i turneringen.

Er der præmiepenge?

Der er præmiepenge på højkant ved Online Darts Live League. Præmiepengenes størrelse er dog fortrolige. Dartnyheder.dk har dog kunne erfare, at alle spillere der deltager er sikret et beløb, der som minimum dækker udgifter til transport og overnatning.

Hvor kan man se kampene fra Online Darts Live League?

Samtlige kampe fra Online Darts Live League kan ses på live på Online Darts’ YouTube-kanal. Herudover kan man finde liveopdateringer og statistikker fra samtlige kampe på betradar.

Her nedenfor kan du læse dig nærmere ind på reglerne og spilformatet ved Online Darts Live League.


Reglerne ved Online Darts Live League:

 • Hver uge bliver 12 spillere delt ind i tre grupper: Gruppe A, B og C. Seks spillere starter i gruppe A, mens tre spillere fordeles i gruppe B og C.
 • Alle grupper spilles i et gruppeformat, hvor alle møder alle. Formatet er bedst af syv legs.
 • Gruppe A spilles fra mandag til onsdag. Hver spilledag begynder klokken 10:30 dansk tid. Spilleren der topper gruppen efter de første tre spilledage går direkte videre til finalegruppen, der spilles lørdag.
 • Spillerne der bliver nummer to og tre i Gruppe A går videre til Gruppe B, mens spillerne der bliver nummer fire, fem og seks går videre til Gruppe C.
 • Gruppe B spilles torsdag og fredag aften, mens Gruppe C spilles torsdag og fredag formiddag/middag.
 • Efter kampene torsdag og fredag kvalificerer top tre fra Gruppe B og top to fra Gruppe C sig til finale gruppen, der spilles lørdag aften. Alle de resterende spillere elimineres fra turneringen.
 • De seks spillere der kvalificerer sig til finaleturneringen (lørdag) deles først ind i to grupper med tre spillere i hver (Gruppe A og Gruppe B). Her møder hver spiller hinanden en gang hver.
 • De to spillere der slutter nederst i deres respektive grupper elimineres fra resten af finaleturneringen.
 • To semifinaler bliver herefter spillet mellem nummer et i Gruppe A og nummer to i Gruppe B samt nummer et i Gruppe B og nummer to i gruppe A.
 • Taberne i de to semifinaler mødes først i en bronzekamp, mens de to finalister mødes i finalen. Finalen afgør, hvem der vinder ugens udgave af Online Darts Live League.
 • Turneringen starter forfra ugen efter med 12 nye spillere.
 • Efter fire ugers turneringer mødes de spillere der er sluttet som nummer et, to og tre i de foregående fire uger i endnu en udgave af Online Darts Live League. Denne udgave kaldes “Champions Week”. Her er reglerne de samme som normalt, men det er altså kun de bedste spillere, der kvalificerer sig.

Læs også:

Sådan følger du Andreas Toft Jørgensens kampe ved Online Darts Live League

Stor nyhed: Andreas Toft Jørgensen skal spille Online Darts Live League

Henriette Honoré i semifinalen ved Swedish Open – Benjamin Drue Reus blev bedste danske herrespiller

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*