Stortalenter og tidligere landsholdsspiller udtaget til Dansk Dart Superliga

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Dansk Dart Union/Bent Lund

Blot 16-årige Nikolaj Jørgensen er udtaget til Dansk Dart Superliga.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan

Dartnyheder.dk har tidligere beskrevet, at Brian Løkken, Niels-Jørgen Hansen, Andreas Toft Jørgensen, Per Laursen, Ivan Springborg Poulsen, Nicolai Olsen, Michael Seemann og Thomas Schmidt er blevet udtaget til den nye danske eliteturnering, Dansk Dart Superliga.

Siden da er yderligere tre navne blevet offentliggjort i forbindelse med turneringen. Først blev sløret løftet for 23-årige Benjamin Drue Reus, inden blot 16-årige Nikolaj Jørgensens navn blev offentliggjort. I dag er det så blevet bekræftet, at også tidligere landsholdsspiller Ulrich Meyn har takket ja til at deltage i Dansk Dart Superliga.

Mens Benjamin Drue Reus tidligere har repræsenteret det danske ungdomslandshold, så har han de seneste sæsoner etableret sig som en af de største profiler i den danske 1. division, alt imens han i januar fik en særdeles fornem start på PDC Nordic & Baltic-sæsonen, idet han spillede sig i to semifinaler og leverede et samlet turneringsgennemsnit på 81,76.

Også Nikolaj Jørgensen har erfaring fra ungdomslandet, hvor han er en fast del af landstrænerens bruttolandsholdstrup. Den blot 16-årige Ringsted-spiller gjorde for alvor opmærksom på sig selv, da han sidste år vandt ungdomsrækken ved Denmark Masters med et gennemsnit på 87,13. Herudover er den talentfulde ungdomsspiller også dominerende i den næstebedste danske dartrække, hvor han ifølge statistikhjemmesiden Dartistik er den tredjebedste spiller overhovedet i 2. division øst.

Den sidste af de tre nyligt udtagne spillere, 53-årige Ulrich Meyn, har selv en fornem ungdomskarriere bag sig, idet han vandt DM for drengespillere i både 1984 og 1986. Siden da har han seks gang i alt repræsenteret det danske seniorlandshold i WDF.

Arrangørerne bag Dansk Dart Superliga offentliggør hver dag frem til og med den 25. marts navnet på en af de spillere, der har takket ja til en plads i turneringen.

Dansk Dart Superliga afholdes som fire indledende runder, hvor alle spillere møder hinanden. Herefter vil de otte bedste spillere kvalificere sig til finalestævnet den 4. december. Første runde afholdes den 10. april.


Læs også:

Er han Danmarks næste topspiller? Stort interview med Nikolaj Jørgensen

Video: Se 15-årige Nikolaj Jørgensen vinde Denmark Masters

Sjællandsk dartklub indleder ny eliteturnering: ‘Ambitionerne er tårnhøje’

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*