Stor overraskelse: Jim Williams vandt Players Championship 6 – Vladimir Andersen tabte første kamp

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Den tidligere BDO-profil Jim Williams leverede søndag en særdeles overraskende sejr på Players Championship-touren.

I perioden fra 2017-2020 var Jim Williams en af de ubetinget største profiler i det nu hedengangne forbund BDO, hvor han blandt andet vandt BDO World Trophy i 2019 og spillede sig i finalen ved verdensmesterskabet i 2020.

Til trods for adskillige turneringssejre i BDO og WDF lykkedes det dog ikke Jim Williams at vinde et Tour Card ved Q-School i hverken 2019, 2020 eller 2021. Først i år formåede den 37-årige waliser at sikre sig adgang til PDC’s Pro Tour, og der skulle i den sammenhæng ikke gå lang tid, før Jim Williams vandt sin første titel. Søndag aften lykkedes det således ‘The Quiff’ at vinde sæsonens sjette Players Championship-turnering, hvor han besejrede en anden overraskende finalist, Ricky Evans, 8-6 i finalen.

Finalen blev aldrig nogen velspillet affære, idet begge spillere sluttede kampen med gennemsnit under 90, alt imens kampens sidste leg blev afgjort i 25 dart. Det faktum vil Williams dog næppe bruge lang tid på at forholde sig til, idet han nu kan glæde sig over en samlet præmiesum svarende til godt og vel 88.000 danske kroner, alt imens han rykker 21 pladser frem på verdensranglisten, hvor han nu er placeret som nummer 77.

Forud for finalen besejrede Jim Williams først Peter Hudson, hvilket blev fulgt op med sejre over Kevin Burness, Andrew Gilding, Scott Williams, Michael Smith og Martin Schindler. Samlet set endte Williams med et turneringsgennemsnit på 94,81.

Se/gense finalen ved Players Championship 6:

Peter Wright og Gary Anderson skuffede stort

Mens prominente navne som Gerwyn Price og Michael van Gerwen havde meldt afbud til søndagens Players Championship-turnering, så var verdensetteren Peter Wright omvendt blandt deltagerne, og indtog i den sammenhæng bookmakernes favoritrolle.

Den dobbelte verdensmester leverede dog en særdeles skuffende præstation, idet 52-årige ‘Snakebite’ røg ud allerede i første runde. Med et gennemsnit på blot 81,73 tabte skotten således 6-2 til engelske Steve West.

Også landsmanden Gary Anderson tabte sin første kamp efter en bemærkelsesværdigt dårlig præstation. ‘The Flying Scotsman’ snittede således blot 79,88 i sit 6-1 nederlag til Darius Labanauskas.

Vladimir Andersen tabte trods godkendt præstation

Danske Vladimir Andersen måtte ligeledes tage til takke med et nederlag i første runde. 32-årige Andersen tabte 6-2 til engelske Lee Evans, til trods for at have været foran 1-0 og have misset en 170-lukning i kampens andet leg.

Vladimir Andersen endte med et gennemsnit på 89,18, og fik dermed for første gang på PDC’s Pro Tour fundet det niveau, der var med til at sikre ham et Tour Card ved Q-School i januar. Ud af samtlige 128 spillere sluttede danskeren i øvrigt som nummer 78 på listen over de højeste turneringsgennemsnit ved Players Championship 6.

Den danske Tour Card-indehaver kan se tilbage på en weekend, hvor han lørdag vandt sin første kamp 6-5 og den tidligere dobbelte BDO-verdensmester Scott Waites, inden han tabte 6-5 til den tidligere PDC-verdensmester Adrian Lewis. Dermed fik Vladimir Andersen sine første point til verdensranglisten, alt imens han nu er sikret en plads på det danske World Cup-landshold.

Sæsonens næste Players Championship-turneringer afholdes allerede i næste weekend. Her mødes PDC’s 128 Tour Card-indehavere i tyske Niederhausen, hvor der spilles en turnering både lørdag og søndag.