Joe Cullen satte ny rekord, da han sikrede sig karrierens sjette Players Championship-titel

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Taylor Lanning

Joe Cullen vandt lørdag aften sin sjette Players Championship-titel i karrieren.

Med en finalesejr på 8-4 over australske Damon Heta lykkedes det lørdag aften engelske Joe Cullen at vinde sin sjette Players Championship-titel i karrieren. Dermed fortsætter de gode takter for ‘The Rockstar’, det lagde året ud med at vinde sin første TV-titel ved Masters, hvilket sidenhen udmøntede sig i en plads i Premier League.

32-årige Cullen er nu noteret for ni titler i PDC, hvor han også har vundet to Europa Tour-turneringer. Lørdagens sejr får dog ikke betydning for Cullens placering på verdensranglisten, hvor han fortsat er placeret som nummer 11.

Foruden finalesejren over Damon Heta lykkedes det også Joe Cullen at besejre Florian Hempel, Gordon Mathers, Vincent van der Voort, Daryl Gurney, José de Sousa og Scutt Connor undervejs i sæsonens tredje Players Championship-turnering.

Kun i to kampe lykkedes det i den sammenhæng Cullen at snitte over 92, og samlet set endte han med et turneringsgennemsnit på 91,20, hvilket er det laveste turneringsgennemsnit af en Players Championship-vinder, siden DartConnect blev taget i brug af PDC tilbage i 2018.

Michael van Gerwen viste gode takter – Gerwyn Price skuffede

Væsentligt bedre var statistikken for den tabende finalist, Damon Heta, der endte med dagens højeste turneringgennemsnit på intet mindre end 102,93. Lige lidt hjalp det dog for australieren, der nu har tabt sine seneste fire finaler på PDC’s Pro Tour.

En anden spiller der leverede et flot turneringsgennemsnit var Michael van Gerwen, der endte på 99,85, efter at have tabt semifinalen til førnævnte Heta. Og selvom ‘MVG’ næppe vil være tilfreds med ikke at have vundet turneringen, så kan han alligevel glæde sig over, at han fik rettet en smule op på resultaterne fra sidste weekend, hvor han ved begge turneringer tabte allerede i tredje runde.

I samme ombæring kunne Michael van Gerwen se til, mens flere af de absolutte PDC-profiler røg ud i de indledende runder. Blandt andre verdensetteren Gerwyn Price, Premier League-vinderen Jonny Clayton og VM-finalisten Michael Smith tabte således deres respektive kampe i første runde, alt imens verdensmesteren Peter Wright og hans skotske landsmand Gary Anderson tabte i anden runde, og dermed havnede blandt de sidste 64 spillere.

Se/gense finalen fra sæsonens tredje Players Championship-finaler her:

Players Championship-touren fortsætter søndag klokken 13 og kan følges live på PDC.tv og DartConnect. Den danske Tour Card-indehaver, Vladimir Andersen, deltager dog ikke ved turneringerne. Det kan du læse mere om her.

Her nedenfor kan du se en oversigt over de afgørende resultater fra lørdagens turnering.


Afgørende resultater – Players Championship 3:
Sidste 16

James Wade (86,53) 6-4 (89,03) Steve West
Michael van Gerwen (107,40) 6-3 (100,61) Niels Zonneveld
Joe Murnan (90,21) 6-5 (88,54) Jamie Hughes
Damon Heta (104,48) 6-2 (97,33) Alan Soutar
Keane Barry (93,94) 6-0 (91,07) Kim Huybrechts
Connor Scutt (90,65) 6-4 (85,82) Scott Williams
Jose de Sousa (101,92) 6-5 (101,51) Lewy Williams
Joe Cullen (91,47) 6-4 (87,45) Daryl Gurney

Kvartfinaler
Michael van Gerwen (93,46) 6-4 (94,76) James Wade
Damon Heta (106,30) 6-3 (94,76) Joe Murnan
Connor Scutt (95,31) 6-5 (101,84) Keane Barry
Joe Cullen (101,49) 6-5 (90,65) Jose de Sousa

Semifinaler
Damon Heta (109,03) 7-4 (102,06) Michael van Gerwen
Joe Cullen (89,63) 7-5 (85,76) Connor Scutt

Finale
Joe Cullen (95,35) 8-4 (99,37) Damon Heta


Læs også:

Joe Cullen sikrede sig overraskende sejren ved The Masters

Vladimir Andersen: Derfor spiller jeg ikke på Pro Touren i weekenden

Peter Wright besejrer Gerwyn Price i finalen ved årets anden Players Championship-turnering

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*