DDU tager skelsættende beslutning: Fremover skal drenge og piger spille i samme række

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Dansk Dart Union

For fremtiden vil drenge- og pigespillere ikke længere kunne tilmelde sig kønsopdelte rækker i Dansk Dart Union.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan

Drenge og piger under 18 år vil ikke længere blive delt op i hver sin række i turneringer og stævner, der er arrangeret af Dansk Dart Union. Det er konsekvensen af en beslutning, der blev truffet på et bestyrelsesmøde i DDU tirsdag aften. Dermed vil drenge og piger i stedet kunne se frem til, kun at kunne tilmelde sig én samlet række for ungdomsspillere.

Beslutningsforslaget blev i første omgang fremlagt af Mikkel Skovlund, der foruden at være medlem af DDU’s bestyrelse også er formand for DDU’s ungdomsudvalg. Til Dartnyheder.dk fortæller Skovlund, at han er glad for, at forslaget har fået bestyrelsens opbakning.

– Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det var et spørgsmål, der som udgangspunkt delte vandene, da det kom på bordet. Men forslaget er blevet vedtaget af en enig bestyrelse, og det er jeg meget tilfreds med, udtaler Mikkel Skovlund.

Beslutningen truffet af nødvendighed

Selvom beslutningen om ikke længere at have kønsopdelte rækker i DDU-regi i ungdomsrækken blandt andet skyldes argumentet om, at der, som Mikkel Skovlund udtrykker det, “ikke er nogle logiske argumenter for, at der skal være forskel på piger og drenge i dart”, så er det alligevel helt lavpraktiske årsager, der i første omgang gav rod til overvejelserne om én fælles række blandt ungdomsspillerne.

– Helt lavpraktisk, så står vi jo i en situation, hvor vi ikke har særlig mange pigespillere. Derfor har vi, blandt andet ved Denmark Open & Masters, været nødsaget til at lægge drenge- og pigerækkerne sammen, da der ikke har været nok tilmeldinger i pigerækken, forklarer Mikkel Skovlund.

– Men når det er sagt, så er det vigtigt for mig at pointere, at det er en beslutning, jeg støtter op om, uanset hvor mange pigespillere vi har, uddyber han.

– For mig at se, så er der ikke nogle gode argumenter for, at der skulle være forskel på piger og drenge i dart. Jeg ser det som en helt naturlig udvikling i dartsporten, at mænd og kvinder kæmper på lige vilkår. Det har spillere som Fallon Sherrock og Lisa Ashton jo også bevist sagtens kan lade sig gøre, lyder det fra formanden for DDU’s ungdomsudvalg.

Synes du, det er en god idé at sammenlægge pige- og drenge-rækkerne ved DDU-stævner og turneringer?

Vis resultater

Indlæser ... Indlæser ...

Så gerne samme udvikling i seniorrækkerne

Netop Fallon Sherrock og Lisa Ashton har for nyligt kvalificeret sig til PDC’s verdensmesterskab, hvor førstnævnte som bekendt indtog alverdens overskrifter, da hun for snart to år siden blev den første kvinde nogensinde, der besejrede en mand ved et verdensmesterskab i dart.

Siden da er debatten om hvorvidt mænd og kvinder har lige forudsætninger for at blive gode dartspillere kun blevet mere udbredt, og spørger man Mikkel Skovlund, lægger han altså ikke skjul på, hvad hans mening er i den diskussion. Derfor håber han da også, at der en dag vil være én fælles række blandt seniorspillere.

– Der gælder jo den samme logik for seniorer, som der gør for juniorer. Jeg ser ikke nogen grund til, at mænd og kvinder ikke skal kunne spille mod hinanden på lige vilkår. Derfor håber jeg da også, at vi en dag kan tage samme skridt i seniorrækkerne. Det bliver ikke i morgen, for det er tiden ikke helt moden til endnu – men hvis vi skulle stemme om det i bestyrelsen i morgen, så ville jeg stemme for forslaget, uddyber Mikkel Skovlund.

Får opbakning af formanden

Også Dansk Dart Unions formand, Henrik Vestbo, er glad for beslutningen om, at drenge og piger i fremtiden skal spille i samme række, og mener at det især vil komme pigerne til gavn.

– Jeg er rigtig glad for, at vi fremover kommer til at have piger og drenge i samme rækker. Mest af alt for pigerne selv, for det vil helt uundgåeligt komme til at løfte deres niveau, at de i fremtiden ikke skal stå og spille mod de samme spillere igen og igen. Nu kommer de til at have flere forskellige modstandere, og det vil hjælpe dem, i forhold til at løfte deres eget niveau, lyder det fra DDU’s formand.

Og selvom Henrik Vestbo heller ikke lægger skjul på, at han også støtter op om en fremtid, hvor mænd og kvinder spiller i samme rækker i seniorturneringerne, så indrømmer han også, at han ikke mener, at tiden er moden til at tage den beslutning endnu.

– Jeg håber virkelig, at vi en dag kan samle mænd og kvinder i samme rækker – også på senior niveau. Jeg ville være pavestolt, hvis den beslutning en dag kan blive truffet, mens jeg er formand, fortæller Henrik Vestbo.

– Jeg kan ikke se nogen grund til, at mænd og kvinder ikke skal kunne spille i samme rækker. Jeg tror grundlæggende, at mænd og kvinder har helt samme vilkår i forhold til at blive gode dartspillere. Så selvfølgelig håber jeg, at vi en dag kan slå rækkerne sammen. Men jeg indrømmer også, at jeg ikke tror, at tiden er moden til det endnu, lyder det.

– Det ville formentlig være en meget upopulær beslutning, og vi ville risikere at miste en masse medlemmer, så jeg forholder mig pragmatisk til tanken. Men i en tid hvor vi snakker ligestilling, både i forhold til løn, bestyrelsesposter, lederstillinger, barsel og så videre, så ser jeg det da som helt naturligt, at hvis man støtter op om lige vilkår for mænd og kvinder, så bør man også støtte op om, at mænd og kvinder skal spille på lige vilkår i dart, afslutter Henrik Vestbo.

Det næste stævne for ungdomsspillere i DDU-regi vil være Dart Odense Open, der afholdes mellem den 6.-7. november. Det er dog uvist, om DDU når at gennemføre den kommende regelændring, inden stævnet afholdes.


Læs også:

Video: Se 15-årige Nikolaj Jørgensen vinde Denmark Masters

14-årige Robin Stegler imponerer: Vinder B-rækken ved Vestfyen Open

18-årig dansker tæt på sensationel kvalifikation til BDO’s verdensmesterskab

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*