Rob Cross i kæmpe triumf: Besejrer Michael van Gerwen i finalen ved European Championship

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Kais Bodensieck/PDC Europe

Rob Cross vandt sent søndag aften sin første titel i to år, da han besejrede Michael van Gerwen i finalen ved European Championship.

Efter en sejrstørke på to år lykkedes det sent søndag aften den tidligere verdensmester Rob Cross at vinde sin første titel siden European Championship i 2019. Efter en finalesejr på 11-8 over Michael van Gerwen vandt ‘Voltage’ således Europa Tourens sæsonafslutning for anden gang i karrieren.

Sejren har selvsagt en enorm betydning for Cross, der de seneste sæsoner har haft svært ved at leve op til sine resultater i årene 2017-2019, hvor han vandt ni titler i PDC – heriblandt verdensmesterskabet i 2018 og World Matchplay i 2019.

Foruden den tiltrængte selvtillidsindsprøjtning har sejren ved European Championship dog også stor betydning for Cross’ placering på verdensranglisten. Den 31-årige englænder havde således store præmiepenge – og dermed også ranglistepoint – at forsvare til PDC’s verdensrangliste, efter han vandt turneringen i 2019. Cross ville sågar være røget ud af verdensranglistens top 20, hvis ikke han som minimum spillede sig i finalen ved dette års udgave af turneringen.

Og selvom de fleste da også havde forventet en tidlig exit for den tidligere elektriker, så blev skeptikerne altså gjort til skamme. I stedet fuldendte Rob Cross en suveræn turnering med sejre over Keane Barry, Brendan Dolan, José de Sousa, Joe Cullen og Michael van Gerwen, hvilket i stedet bringer den firdobbelte majorvinder op som nummer 11 på verdensranglisten, alt imens han nu forventes at blive genudtaget til næste års Premier League.

Michael van Gerwen snublede til sidst

Selvom Rob Cross altså sikrede sig en potentielt set karrieredefinerende sejr ved European Championship, så havde størstedelen af tilskuerne i østrigske Salzburgarena formentlig sat deres penge på Michael van Gerwen som sejrherre forud for gårsdagens finale.

32-årige ‘MVG’ havde således været fuldstændig suveræn i sine foregående kampe, hvor han blandt andet besejrede Gerwyn Price 10-8 i kvartfinalen med et gennemsnit på hele 107,74, inden han i semifinalen leverede endnu en imponerende sejr i et særdeles medrivende opgør mod Nathan Aspinall. Her vandt hollænderen 11-10 med et gennemsnit på 103,41. I kampens sidste og afgørende leg lavede den tredobbelte verdensmester to 180’ere og afgjorde kampen med en 11-darter.

På den baggrund var der altså ingen tvivl om favoritværdigheden. I særdeleshed fordi Rob Cross selv måtte tage til takke med mere beskedne gennemsnit på 93,91 og 96,74 i sine sejre over José de Sousa og Joe Cullen.

Men i finalen var det alligevel Rob Cross, der tog styringen. De to spillere fulgte ganske vist hinanden tæt i kampens indledning, men fra stillingen 5-3 trak Cross fra, og sikrede sig i stedet en føring på 9-4, inden han i sidste ende kunne afgøre kampen med en 11-darter til slutstillingen 11-8.

Rob Cross afsluttede kampen med et gennemsnit på 92,91, mens Michael van Gerwen endte på 93,66. Finalen vil særligt blive husket for, at ‘MVG’ var usædvanligt usikker på doublerne, og blot endte med en lukningsprocent på 22,86%.

Michael van Gerwen får en ny mulighed for at vinde sin første ranglisteturnering siden november sidste år, når der mellem den 19.-22. oktober afholdes fire Players Championship-turneringer i Barnsley Metrodome i England.

Se/gense højdepunkterne fra semifinalerne og finalen ved European Championship 2021 her nedenfor:


European Championship – afgørende resultater 
Søndag 17. oktober
Kvartfinaler
Nathan Aspinall (103,34) 10-9 (99,97) Danny Noppert
Michael van Gerwen (107,74) 10-8 (107,56) Gerwyn Price
Rob Cross (93,91) 10-5 (94,70) Jose de Sousa
Joe Cullen (95,39) 10-7 (90,11) Mensur Suljovic

Semifinaler
Michael van Gerwen (103,41) 11-10 (102,29) Nathan Aspinall
Rob Cross (96,74) 11-3 (87,32) Joe Cullen

Finale
Rob Cross (92,91) 11-8 (93,66) Michael van Gerwen


Læs også:

Rob Cross efter nederlag: ‘De er det mest respektløse publikum’

Michael van Gerwen kritiserer PDC’s verdensrangliste

Opdateret verdensrangliste efter World Grand Prix

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*