Oversigt: Her er alt du skal vide forud for Søgaard Denmark Open & Masters

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Dansk Dart Union

PDC-spilleren Jamie Hughes var i 2017 blandt deltagerne ved Denmark Open & Masters.

På lørdag begynder Denmark Open & Masters, der er de ubetinget største WDF-turneringer i Skandinavien. Men hvad er Denmark Open & Masters egentlig? Hvad spiller spillerne om? Hvad er WDF, og hvad blev der af BDO? Disse spørgsmål, og mange flere, vil blive besvaret i denne artikel, der er delt op i tre afsnit. Først beskriver vi baggrundshistorien for Denmark Open & Masters, hvorefter vi beskriver, hvad der er på spil ved turneringerne, inden vi afslutningsvis giver et indblik i favoritfeltet, og hvordan du kan følge resultaterne fra turneringen.

Baggrundshistorie

Det kan måske lyde en smule overraskende, men Denmark Open er en af de ældste og historisk set mest prominente, åbne turneringer i WDF-regi.

Turneringen blev første gang afholdt i København i 1974, og var særligt i 80’erne og 90’erne en af de største og mest betydningsfulde turneringer i BDO, der var den ubetinget mest betydningsfulde dartorganisation, inden PDC blev stiftet i 1992. Denmark Open er således blevet vundet af nogle af sportens mest prominente navne, heriblandt John Lowe, Eric Bristow, Phil Taylor, Raymond van Barneveld og Gary Anderson.

Op gennem 00’erne faldt Denmark Open dog i prestige, indtil Dansk Dart Union i 2014 tog initiativ til at genrejse turneringen. Genoprejsningen af turneringen indebar blandt andet, at man i stedet for at have en enkelt single- og en doubleturnering, i stedet valgte at indføre to singleturneringer, således at der var flere point at hente til verdensranglisten. Herudover hævede man præmiepengene betydeligt.

Siden da har Denmark Open igen været en af de mest fremtrædende turneringer i BDO/WDF-kalenderen (bare rolig, forklaringen om BDO og WDF kommer lige om lidt). Prominente navne som Glen Durrant, Darius Labanauskas og Scott Mitchell har således vundet turneringen gennem de seneste år, inden de skiftede til PDC.

Fallon Sherrock er blandt nogle af de spillere, der gennem de seneste år har deltaget ved Denmark Open & Masters. Foto: Dansk Dart Union

Og når ja, så var der jo lige det med BDO og WDF. Det interessante er i denne sammenhæng, at BDO fra 1978-2020 afholdt sit eget verdensmesterskab. Denmark Open var i den forbindelse pointgivende til BDO’s verdensrangliste, og derfor var det attraktivt for BDO-spillerne at deltage ved turneringen. Efter store økonomiske og organisatoriske problemer blev BDO dog i september sidste år de facto lagt i graven, og i stedet overtog verdensorganisationen WDF (World Darts Federation) ansvaret for BDO’s største turneringer – herunder verdensmesterskabet og majorturneringen World Masters.

Hvad er der på spil ved Denmark Open & Masters?

Når nu rammerne og historien om Denmark Open & Masters er sat på plads, så er det nærliggende at spørge, hvad der egentlig er på spil for spillerne ved de to turneringer.

Som nævnt ovenfor er der både præmiepenge og ranglistepoint at spille om. Alene i herrerækken er der eksempelvis 23.000 danske kroner på højkant til vinderen i herrerækken ved Denmark Open, mens vinderen af Denmark Masters løber afsted med 10.000 danske kroner.

Men for flere spillere er det dog særligt ranglistepointene, der er interessante. De kan nemlig være med til at sikre kvalifikation til WDF’s verdensmesterskab, der afholdes mellem den 1.-9. januar næste år. I den forbindelse er Denmark Open & Masters to af de mest betydningsfulde turneringer i WDF, fordi de er kategoriseret som henholdsvis en guld- og sølv-turnering, hvilket indebærer, at de er blandt de turneringer i WDF-kalenderen, der giver absolut flest point til verdensranglisten.

Fallon Sherrock og Wesley Harms vandt den seneste udgave af Denmark Open i 2019. Foto: Dansk Dart Union

Selvom WDF’s verdensmesterskab i høj grad står i skyggen af PDC’s verdensmesterskab, så er turneringen alligevel af stor betydning for de deltagende spillere, da det sikrer muligheden for at promovere sig selv på TV og kæmpe om en VM-titel.

Favoritter, lodtrækning og hvordan du følger turneringen

Selvom PDC’s 128 Tour Card-indehavere ikke må deltage ved WDF-turneringer, så er der alligevel flere prominente spillere, det gæster Granly Hockey Arena i Esbjerg den kommende weekend, heriblandt den tidligere VM-semifinalist Richard Veenstra og det kvindelige ikon Deta Hedman. Du kan i den forbindelse læse en analyse af de fem største favoritter i herrerækken ved Denmark Open & Masters her.

Selve lodtrækningen til de to turneringer finder du på Dansk Dart Unions hjemmeside. Her finder du lodtrækningerne til både herre-, dame-, junior- og para-rækken.

Som tilskuer er det gratis at tage ind og overvære både Denmark Open & Masters, mens man også vil kunne streame de afgørende kampe fra turneringen på Dansk Dart Unions YouTube-kanal. Herudover vil udvalgte kampe blive opdateret på DartConnect, alt imens Dansk Dart Union også opdaterer løbende på deres Twitter-profil. Herudover har du naturligvis mulighed for at følge opdateringer fra turneringen på Dartnyheder.dk og Dartnyheder.dk’s Facebook-profil.


Læs også:

Top 5: De største favoritter i herrerækken ved Denmark Open & Masters

Dansk Dart Union offentliggør: DM afholdes i december

Succes for dansk dart: Denmark Open/Masters opgraderes

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*