Succes for dansk dart: Denmark Open/Masters opgraderes

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Dansk Dart Union

Den tredobbelte Lakeside-verdensmester, Glen Durrant, er blandt de tidligere vindere ved Denmark Open/Masters.

Når Granly Hockey Arena i Esbjerg senere på året mellem den 3.-5. maj danner rammerne om 2019-udgaven af Denmark Open og Denmark Masters, så vil turneringerne være mere prestigefulde end nogensinde før. Det sker efter det er lykkedes Dansk Dart Union at opgradere Denmark Open fra kategori A til A+, mens Denmark Masters er blevet opgraderet fra kategori B til A.

Særligt opgraderingen af Denmark Open er bemærkelsesværdig, da turneringen nu er på højde med turneringer som Dutch- og England Open, mens man har overhalet turneringer som German- og Swedish Open. Dermed befinder Denmark Open sig nu i den anden højeste kategori, kun overgået af de helt store majorturneringer, såsom BDO’s verdensmesterskab og Winmau World Masters.

Opgraderingerne af både Denmark Open og Denmark Masters betyder, at der nu er væsentligt flere ranglistepoint at hente til verdensranglisten for de deltagende spillere.

Dansk Dart Union slipper for yderligere omkostninger

Formand for Dansk Dart Union, Henrik Vestbo, er selvsagt svært tilfreds med opgraderingen af Danmarks største BDO-turneringer. Og selvom opgraderingerne har betydet, at man har måttet hæve de samlede pengepræmier med 50.000 kroner i forhold til 2018, så oplyser formanden, at opgraderingerne ikke er forbundet med yderligere omkostninger for unionen.

– Vi har heldigvis et fantastisk samarbejde med Esbjerg Kommune, som jo også ser interesser i at Denmark Open opnår større opmærksomhed. I den forbindelse har Esbjerg været villige til at dække turneringens øgede omkostninger, så det er ikke et spørgsmål om, at unionen kommer til at kaste en masse flere penge i projektet. Havde vi skullet det, så var opgraderingen nok aldrig blevet aktuel, fortæller Henrik Vestbo.

International anerkendelse

Denmark Open/Masters har i det hele taget gennemgået en markant udvikling, siden man i 2014 valgte at reformere turneringen, således at man fremfor at afholde en enkelt singleturnering og en doubleturnering i stedet valgte at lave to singleturneringer.

Mens Denmark Open og Denmark Masters i 2015 blev opgraderet til henholdvis kategori A og B, så har de nu altså taget endnu et skridt op ad kategori-stien. Henrik Vestbo oplyser i den forbindelse, at opgraderingerne af turneringerne er blevet hjulpet godt på vej af de seneste års succesfulde turneringsafviklinger.

– Der er ingen tvivl om, at man i udlandet sender anerkendende blikke mod Danmark, når vi de seneste år har afholdt Denmark Open. Vi får altid rosende tilbagemeldinger fra vores internationale deltagere, og det er da også en af årsagerne til, at vi slap relativt billigt fra at opnå de højere kategoriseringer. Det skyldes simpelthen, at vores setup er så godt som det er, forklarer Henrik Vestbo, inden han sætter ord på, hvorvidt han mener, de øgede turneringsomkostninger kan tjene sig selv hjem igen.

– Det er svært at sige, og kun tiden vil vise, om opgraderingerne vil afspejle sig i et højere antal tilmeldinger og medieomtale, afslutter han.

Denmark Open og Masters blev sidste år vundet af Willem Mandigers og Scott Mitchell, mens damernes turneringer blev vundet af Aileen de Graaf og Deta Hedman. Herudover er navne som Phil Taylor, Raymond van Barneveld, Gary Anderson, Eric Bristow, John Lowe og Glen Durrant alle at finde på listen over tidligere vindere af Denmark Open.

Denmark Open/Masters har de sidste tre år haft omkring 500 deltagere fordelt i alle rækker. Du kan finde indbydelsen til Denmark Open/Masters 2019 på Dansk Dart Unions hjemmeside.

Eksempler på turneringer i BDO:

Kategori (antal af turneringer i kategorien) Eksempler på turneringer i kategorien Ranglistepoint
Majors (4) BDO’s verdensmesterskab
Winmau World Masters
BDO World Trophy
Finder Darts Masters
Vinder: 49 point
Finalist: 42 point
Semifinalist: 35 point
Kvartfinalist: 28 point
Kateogri A+ (6) Denmark Open
Dutch Open
England Open
England Classic
Welsh Open
Isle of Man Classic
Vinder: 49 point
Finalist: 42 point
Semifinalist: 35 point
Kvartfinalist: 28 point
Kategori A (10) Denmark Masters
German Open
Belgium Open
Swedish Open
Scottish Open
British Open
Vinder: 35 point
Finalist: 30 point
Semifinalist: 25 point
Kvartfinalist: 20 point
Kategori B (5) Antwerp Open
Scottish Open
Australian Grand Masters
Vinder: 24 point
Finalist: 20 point
Semifinalist: 16 point
Kvartfinalist: 12 point
Kategori C (12) Swiss Open
French Open
England Masters
Japan Open
Catalonia Open
Vinder: 18 point
Finalist: 15 point
Semifinalist: 12 point
Kvartfinalist: 9 point
Kategori D (48) Estonia Open
Iceland Open
Lithuania Open
Malta Open
Vinder: 14 point
Finalist: 12 point
Semifinalist: 10 point
Kvartfinalist: 8 point

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*