Her er lodtrækningen til World Grand Prix

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Gerwyn Price indleder sit titelforsvar ved World Grand Prix mod Michael Smith i første runde.

Søndag den 3. oktober begynder den prestigefulde majorturnering World Grand Prix, der er kendt for sit atypiske spilformart, hvor spillerne skal både starte og slutte på en double.

Med næsten fire millioner danske kroner i den samlede præmiepulje og en vindercheck på hvad der svarer til 960.000 kroner er World Grand Prix en af de største turneringer i PDC overhovedet, og har derfor også stor betydning for verdensranglisten.

Sidste år blev turneringen vundet af verdensmesteren Gerwyn Price, der ved den lejlighed besejrede hollandske Dirk van Duijvenbode i finalen. I år indleder verdensetteren så sit titelforsvar mod verdensranglistens nummer otte, Michael Smith. Dermed kunne Price næppe have fået en vanskeligere lodtrækning i første runde. Michael Smith er således den højst placerede spiller på verdensranglisten, der ikke er seedet ved World Grand Prix.

MVG møder landsmand

Blandt de øvrige forhåndsfavoritter ved den forestående major er det også værd at hæfte sig ved andenseedede Peter Wright, der i sin første kamp møder den tidligere verdensmester Rob Cross. Cross har gennem de seneste måneder vist indikationer på, at han er ved at finde tilbage til sit gamle topniveau, og derfor kan kampen sagtens blive en udfordring for ‘Snakebite’.

Tredjeseedede Michael van Gerwen kan i sit første opgør se frem til at skulle op imod landsmanden Danny Noppert, der for fjerde år i træk er kvalificeret til World Grand Prix.

Foruden de førnævnte opgør er det også flere særdeles bemærkelsesværdige kampe i første runde af årets Grand Prix. Heriblandt kampene mellem James Wade og Damon Heta, Dirk van Duijvenbode og Luke Humphries samt Nathan Aspinall og Krzysztof Ratajski.

Du kan se hele lodtrækningen ved World Grand Prix her nedenfor. Turneringen begynder nu på søndag, mens finalen afgøres lørdag den 9. oktober.


Lodtrækning – World Grand Prix
(1) Gerwyn Price v Michael Smith
Martijn Kleermaker v Mervyn King
(8) Dave Chisnall v Mensur Suljovic
Joe Cullen v Ross Smith
(4) James Wade v Damon Heta
Stephen Bunting v Daryl Gurney
(5) Dimitri Van den Bergh v Ryan Searle
Dirk van Duijvenbode v Luke Humphries
(2) Peter Wright v Rob Cross
Nathan Aspinall v Krzysztof Ratajski
(7) Jose de Sousa v Glen Durrant
Callan Rydz v Jonny Clayton
(3) Michael van Gerwen v Danny Noppert
Vincent van der Voort v Gabriel Clemens
(6) Gary Anderson v Ian White
Darius Labanauskas v Brendan Dolan


Læs også:

Gerwyn Price triumferede ved World Grand Prix

Suveræne Price uddelte øretæver ved Gibraltar Darts Trophy

Dansk Dart Union offentliggør: DM afholdes i december

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*