Top 5: De største favoritter ved PDC Women’s Series

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Mikal Schlosser

Lørdag begynder PDC’s Women’s Series. Vi tegner i den anledning et billede af forhåndsfavoritterne.

Fra lørdag til søndag afholdes sæsonens seks første turneringer ved PDC’s Women’s Series 2021. De sidste seks turneringer afholdes mellem den 24.-26. oktober. Herefter vil de to højst placerede spillere på Women’s Series-ranglisten kvalificere sig til PDC’s verdensmesterskab, alt imens vinderen af henholdsvis den første og anden spilleweekend kvalificerer sig til Grand Slam of Darts.

Sidste år var det Lisa Ashton og Deta Hedman der løb med VM-billetterne for næsen af blandt andre Fallon Sherrock, der ellers leverede det højeste samlede gennemsnit ved sidste års Women’s Series.

Læs også: Statistik: De 16 højeste gennemsnit ved PDC Women’s Series

I år vil der være deltagere ved weekendens seks første turneringer. Turneringerne vil kunne følges live på DartConnect, mens udvalgte kampe kan ses på PDC.tv. Du kan finde listen over samtlige tilmeldte spillere i bunden af denne artikel, mens du umiddelbart her nedenfor finder en oversigt over de fem største favoritter forud for Women’s Series 2021.

Hvem tror du vinder PDC Women's Series?

Vis resultater

Indlæser ... Indlæser ...

Top 5: De største favoritter ved PDC Women’s Series 2021:

5. Corrine Hammond (Australien)

Foto: Chris Sargeant/TipTopPics

39-årige Corrine Hammond fik sit store sportslige gennembrud, da hun ganske overraskende spillede sig i finalen ved BDO’s verdensmesterskab for kvinder i 2017, hvor hun imidlertid tabte til Lisa Ashton, mens hun senere samme år også spillede sig i finalen ved World Masters.

Siden da har Hammond ikke helt levet op til de forventninger, der blev affødt efter en særdeles fornem sæson. Ikke desto mindre tilhører australieren fortsat den absolutte elite blandt verdens damespillere, hvilket hendes fjerdeplads ved sidste års Women’s Series da også giver udtryk for. Der er dog fortsat et stykke op til de bedst placerede spillere på denne liste, og derfor vil det være en stor overraskelse, hvis Hammond kvalificerer sigt til enten Grand Slam eller VM i år.

4. Deta Hedman (England)

Foto: PDC

Det var en gedigen overraskelse, da Deta Hedman sidste år snuppede andenpladsen på Women’s Series-ranglisten for næsen af Fallon Sherrock, og dermed kvalificerede sig til verdensmesterskabet i Alexandra Palace, hvor hun imidlertid tabte 1-3 til Andy Boulton i første runde.

61-årige Deta Hedman har dog adskillige andre meritter på CV’et, og bliver ofte betegnet som den bedste damespiller, der aldrig har vundet kvindernes verdensmesterskab. Med en karriere der strækker sig over fem årtier, er det ikke erfaring, den populære englænder mangler. Til gengæld er hun på det sportslige plan efterhånden blevet overhalet af andre damespillere, i takt med at niveauet i international damedart har været stigende gennem de seneste år. Derfor må “The Heart of Darts” også nøjes med en fjerdeplads på denne liste.

3. Mikuru Suzuki (Japan)

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Hypen omkring 39-årige Mikuru Suzuki var enorm, da hun som debutant vandt BDO’s verdensmesterskab for kvinder i 2019. Her besejrede hun Lorraine Winstanley 3-0 i finalen med et forrygende gennemsnit på 90,12, hvilket til dato er det højeste gennemsnit i en VM-finale for kvinder nogensinde.

Suzuki fulgte sidenhen op med at genvinde VM-trofæet i 2020, men siden da er det begrænset, hvor meget man har set til den populære japaner. Hendes seneste turneringsdeltagelse var således ved PDC’s Grand Slam of Darts i november sidste år, hvor hun tabte alle sine tre gruppekampe mod Jonny Clayton, Ryan Joyce og Gerwyn Price – mod sidstnævnte var Suzuki dog tæt på at skabe sensationen, men tabte i sidste ende 5-4. Hun er dog uden tvivl blandt de tre bedste kvindelige dartspillere i verden, og ubetinget største udfordrer til de to næste spillere på listen ved det forestående Women’s Series.

2. Lisa Ashton (England)

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Med sine fire VM-titler ved BDO’s verdensmesterskab for kvinder, er det kun den 10-dobbelte verdensmester Trina Gulliver, der har haft større kvindelig VM-succes end “The Lancashire Rose”.

51-årige Ashton har måske ikke den samme folkelige profil og popularitet som Mikuru Suzuki og Fallon Sherrock, men det ændrer ikke på, at Ashton gennem de seneste sæsoner har været den altdominerende skikkelse i international damedart, hvor hun først dominerede scenen i BDO- og WDF-regi, inden hun i januar sidste år blev den første kvinde nogensinde, der vandt et Tour Card i PDC. De seneste to sæsoner har Ashton derfor spillet med blandt alle de øvrige PDC-stjerner, og har i den forbindelse opnået en erfaring, som ingen andre damespillere kan prale af. Det vil være en overraskelse, hvis ikke Ashton igen i år slutter i top to på Women’s Series-ranglisten, og dermed kvalificerer sig til sit tredje verdensmesterskab i PDC.

1. Fallon Sherrock (England)

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Ja, du havde jo nok gættet det på forhånd. Favoritrollen ved Women’s Series tilfalder igen i år “The Queen of The Palace”, Fallon Sherrock.

Den 27-årige englænder skrev sig som bekendt ind i de helt store historiebøger, da hun i 2019 blev den første kvinde nogensinde, der vandt en kamp ved PDC’s verdensmesterskab. Siden da har det dog været op og ned for Sherrock, der ikke var i nærheden af et Tour Card i hverken 2020 eller 2021, og ganske overraskende måtte nøjes med en tredjeplads ved sidste års Women’s Series.

Kigger man på statistikkerne, så er der dog ingen tvivl om, at Sherrock besidder et top- og bundniveau, der er væsentligt højere end den øvrige, kvindelige verdenselite, og som kun Mikuru Suzuki og Lisa Ashton på en god dag kommer i nærheden af. Det kom blandt andet til udtryk, da Sherrock i weekenden spillede sig i finalen ved Nordic Darts Masters, hvor hun besejrede både danske Niels Heinsøe og verdensranglistens nummer fem, Dimitri Van den Bergh, inden hun i finalen bød Michael van Gerwen op til dans.

Presset på Sherrocks skuldre vil være enormt ved weekendens turneringer, men efter præstationerne i den forgangne weekend, er det svært at komme udenom Sherrock som favorit ved denne sæsons Women’s Series.


Oversigt: Alle deltagere ved PDC Women’s Series 1-6 
Michelle Andrews
Lisa Ashton
Michelle Binns
Caroline Breen
Rachel Brooks
Lisa Brosnan
Roz Bulmer
Robyn Byrne
Denise Cassidy
Kirsty Chubb
Jo Clements
Tracey Davies
Joanne Deamer
Debbie Dexter
Anastasia Dobromyslova
Kate Drake
Rebecca Edwards
Natalie Evans
Natalie Gilbert
Donna Gleed
Sharon Godbeer
Trina Gulliver
Corrine Hammond
Amanda Harwood
Deta Hedman
Courtney Hine
Kirsty Hutchinson
Lorraine Hyde
Geraldine Johnson
Zoe Jones
Abi Jurd
Trish Kidd
Samantha Lewis
Joanne Locke
Tammy MacKenzie
Crissy Manley
Lyn Marsden
Mem Martin
Jo Moore
Stephanie Mudd
Tina Neylon
Tracy North
Chloe O’Brien
Kerry O’Connor
Maria O’Brien
Rhian O’Sullivan
Sandra Page
Leanne Palmer
Josie Paterson
Louise Pearson
Annmarie Potts
Vicky Pruim
Donna-Maria Rainsley
Sarah Roberts
Chris Savvery
Katie Sheldon
Fallon Sherrock
Emma Smith
Heather Smith
Mandy Smith
Suzanne Smith
Sindy Stiles
Louise Stockings
Margaret Sutton
Mikuru Suzuki
Laura Turner
Lainey Webb
Phonsawan Whillis
Jackie Wilkinson
Lorraine Winstanley


Læs også:

Fallon Sherrock snitter 103,14 i sejr over Martin Adams

Q-School (Dag 4): Lisa Ashton skrev historie – første kvindelige vinder ved Q-School nogensinde

Michael van Gerwen om de danske tilskuere: ‘Publikum var fantastisk – jeg håber at komme tilbage næste år’

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*