Analyse: Danskernes chance for succes i første runde ved Nordic Darts Masters

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Kais Bodensieck

Niels Heinsøe spås de største chancer for videre avancement til kvartfinalerne blandt de tre danske spillere ved Nordic Darts Masters fredag aften.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan

Fredag aften klokken 19:00 lyder startskuddet på World Series-turneringen Nordic Darts Masters, der som bekendt bliver afholdt i Forum i København.

Det er første gang i historien, at PDC’s World Series kommer til Skandinavien, og det er samtidig den største kommercielle turnering i Danmark nogensinde.

Der er med andre ord en stor oplevelse i vente for danske dartfans, hvad enten man kommer til at følge turneringen hjemme i stuen eller på tilskuerpladserne i Forum. Men for særligt tre danskere bliver oplevelsen formentlig lidt ekstra mindeværdig.

Der er naturligvis tale om de tre danske kvalifikationsspillere, Ivan Springborg Poulsen, Andreas Toft Jørgensen og Niels Heinsøe, der fredag aften kommer til at stå side om side med nogle af sportens mest prominente stjerner.

Forud for de danske spilleres længe ventede kampe mod verdenseliten tager vi i den forbindelse temperaturen på danskernes chancer for succes i deres respektive kampe i første runde.


Kampprogram Nordic Darts Masters:
Første runde – fredag 17. september (19:00)
Dimitri Van den Bergh v Johan Engström
Jonny Clayton v Ivan Springborg Poulsen
Nathan Aspinall v Madars Razma
Gerwyn Price v Daniel Larsson
Gary Anderson v Andreas Toft Jørgensen
Fallon Sherrock v Niels Heinsøe
Peter Wright v Marko Kantele
Michael van Gerwen v Darius Labanauskas

Bemærk: Kampene kan ses live på PDC.tv og Viaplay fra klokken 19:00. Herudover genudsendes kampene på TV3 Max lørdag klokken 09:00. 


Ivan Springborg Poulsen vs. Jonny Clayton
Sandsynlighed for dansk sejr: 5%

Foto: Privat

Omkring klokken 19:30 fredag aften indtager 59-årige Ivan Springborg Poulsen som den første dansker scenen i Forum, hvor han kan se frem til et opgør mod den regerende Premier League-vinder, Jonny Clayton.

Der er i den sammenhæng ikke meget der taler for, at Ivan Springborg vil kunne skabe sensationen mod Clayton, der gennem 2021 har været en af de mest succesfulde og stabile spillere i PDC overhovedet. Foruden sin Premier League-titel har ‘The Ferret’ således også vundet TV-turneringen Masters samt to Players Championship-titler.

Jonny Clayton står i øvrigt noteret for det femte højeste sæsongennemsnit på PDC’s Players Championship-tour i denne sæson, hvor han har leveret et gennemsnit på hele 98,14 over 84 kampe. Til sammenligning er Springborgs sæsongennemsnit på Challenge Touren mere end 20 point lavere, og hans højeste dokumenterede gennemsnit nogensinde ligger på 87,76. Hvis Ivan Springborg skal have en chance for at levere den ultimative overraskelse fredag aften, så vil han med andre ord være nødsaget til at levere en af sine ubetinget bedste præstationer i karrieren, og samtidig håbe på, at Clayton spiller under sit vanlige niveau.

Bud på resultat: Jonny Clayton vinder 6-1

Andreas Toft Jørgensen vs. Gary Anderson
Sandsynlighed for dansk sejr: 10%

Foto: Privat

Det er noget af en udfordring, der fredag aften venter 27-årige Andreas Toft Jørgensen, eftersom han kan se frem til et opgør mod den dobbelte verdensmester Gary Anderson. Og selvom Anderson retfærdigvis befinder sig i karrierens efterår, og heller ikke er helt på samme niveau, som da han vandt sine to VM-titler i 2015 og 2016, så tilhører ‘The Flying Scotsman’ fortsat den ubestridte verdenselite, og er derfor klar favorit mod sin relativt uprøvede danske modstander.

Der er dog enkelte forhold, der taler for, at Andreas Toft Jørgensen vil kunne byde 50-årige Anderson op til dans. For det første har Anderson ikke spillet en kamp af betydning i næsten to måneder, og kan derfor risikere at være en smule rusten på scenen i Forum. Derudover kommer Andreas Toft Jørgensen med selvtillid i baggagen efter en sejr på PDC Nordic & Baltic-touren i august samt en godkendt TV-debut ved sidste uges World Cup of Darts. Herudover har danskeren flere gange i denne sæson vist, at han på dagen har niveauet til at levere et gennemsnit over 90, og lykkes det fredag aften, så kan overraskelsen vise sig at være inden for rækkevidde.

Det mest sandsynlige scenarie er dog, at Anderson vil være både bedre og mere erfaren end Jørgensen, og derfor vil det være en gedigen overraskelse, hvis danskeren formår at avancere videre til lørdagens kvartfinaler.

Bud på resultat: Gary Anderson vinder 6-2

Niels Heinsøe vs. Fallon Sherrock
Sandsynlighed for dansk sejr: 35%

Foto: PDC/Kais Bodensieck

Den tredobbelte World Cup-deltager, Niels Heinsøe, vil fredag aften kunne se frem til at skulle i kamp mod verdens ubetinget mest prominente kvindelige dartspiller, Fallon Sherrock, der i december 2019 skrev sig ind i historiebøgerne som den første kvindelige dartspiller nogensinde, der besejrede en mand ved et verdensmesterskab.

Siden da har Fallon Sherrock ikke helt levet op til de forventninger, der blev hende tillagt efter sejrene over Ted Evetts og Mensur Suljovic i Alexandra Palace. Alligevel vil den 27-årige englænder indtage favoritrollen i opgøret mod sin 25 år ældre modstander – med et sæsongennemsnit på Challenge Touren på 85,11 og en kolossal erfaring fra diverse store internationale turneringer er der ganske enkelt ingen tvivl om, at Fallon Sherrock er en bedre dartspiller end Niels Heinsøe. Det viste hun da også tilbage i 2019, hvor hun på Challenge Touren besejrede Heinsøe 5-2 i de to spilleres hidtil eneste indbyrdes opgør forud for Nordic Darts Masters.

Men selvom Fallon Sherrock på papiret altså må betegnes som favorit, så er hun trods alt ikke så god, at hun kan vide sig sikker på en sejr over Niels Heinsøe, der selv står noteret for et sæsongennemsnit 78,27, hvilket selvsagt indikerer, at styreforholdet ikke er uoverskueligt. Derudover vil Sherrock have et enormt pres på sine skuldre, eftersom hele dartverdenen vil følge engageret med i, hvorvidt hun kan leve op til sine præstationer ved VM for snart to år siden.

Bud på resultat: Fallon Sherrock vinder 6-4


Læs også:

Ivan Springborg Poulsen forud for Nordic Darts Masters: ‘Det er en drøm, der går i opfyldelse’

Andreas Toft Jørgensen i kæmpe triumf: Første danske vinder i PDC Nordic & Baltic siden 2016

Interview med Niels Heinsøe: Q-school, World Cup of Darts, Nordic Darts Masters og landsholdet

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*