Andreas Toft Jørgensen forud for World Cup of Darts: ‘Selvfølgelig er Holland favoritter’

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Privat

Andreas Toft Jørgensen (billede) og Niels Heinsøe møder i morgen aften Holland i første runde ved World Cup of Darts.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan

Torsdag aften klokken 19:00 indledes dette års udgave af PDC’s landsholdsturnering, World Cup of Darts.

Og mens Ungarn og Litauen får lov til at åbne ballet i tyske Sparkassen-Arena, så indtager det danske landshold scenen omkring klokken 21:30, hvor 26-årige Andreas Toft Jørgensen og 52-årige Niels Heinsøe møder de firedobbelte World Cup-vindere fra Holland, der i år er repræsenteret af Michael van Gerwen og Dirk van Duijvenbode, der er placeret som henholdsvis nummer tre og 21 på verdensranglisten.

Det er med andre ord en stor mundfuld, der venter det danske makkerpar, og spørger man debutanten Andreas Toft Jørgensen, så er han da også godt klar over, at Danmark forventes at få det svært mod den prominente hollandske duo. Det fortæller Aabenraa-spilleren i et interview med Dartnyheder.dk.

– Altså, vi tager jo ikke derned, bare for at være med. Det er klart. Men jeg er også godt klar over, at vi er undertippet, indleder han.

– Holland er jo et klassemandskab. Det er jo nummer tre og 21 på verdensranglisten, så det ville være urealistisk, hvis jeg sagde, at vi regner med at vinde kampen. Selvfølgelig, er Holland favoritter. Men vi tager derned, og så gør vi det bedste, vi kan – men det er ingen hemmelighed, at jeg selvfølgelig havde håbet på en bedre lodtrækning, uddyber Andreas Toft Jørgensen.

Formen er god

Den diplomatiske udmelding kommer ellers efter en periode, hvor Andreas Toft Jørgensen har haft stor succes. For blot få uger siden imponerede hovedpersonen således med at vinde den første danske sejr på PDC Nordic & Baltic-touren i mere end fem sæsoner. Triumfen blev sågar sikret efter sejre over to Tour Card-indehavere i skikkelse af lettiske Madars Razma og litauiske Darius Labanauskas.

– Selvtilliden og formen er god.  Jeg havde ganske vist ikke den bedste oplevelse på Challenge Touren i sidste weekend, men jeg føler, at jeg er tilbage på sporet. Jeg har i hvert fald trænet godt de seneste dage, så jeg er fortrøstningsfuld inden i morgen, lyder det fra Andreas Toft Jørgensen.

Den 26-årige dansker har i øvrigt flere gange i sæsonen vist, at han på dagen har et niveau, der kan konkurrere med selv nogle af de bedste spillere i verden. Tre gange har han eksempelvis leveret gennemsnit over 90 på Challenge Touren, men spørger man hovedpersonen selv, så vil han ikke sætte tal på, hvad han forventer af præstationen torsdag aften.

– Gennemsnit er jo bare noget, man bruger efter kampen. Det vil jeg ikke forholde mig til på forhånd. Jeg er fokuseret på opgaven i morgen, og så må vi se, om præstationen rækker til at gå videre, uddyber han.

Ser frem til at spille med Niels Heinsøe

Mens Andreas Toft Jørgensen som bekendt er debutant i World Cup-regi, så vil det i år være tredje år i træk, at Niels Heinsøe iklæder sig den rød-hvide trøje. Derfor er debutanten da også tryg ved, hvem han skal danne hold med torsdag aften.

– Jeg er helt tryg ved, at være på hold med Niels Heinsøe. Han har jo prøvet det før, og så ved jeg, at han er en dygtig dartspiller. Så jeg ser frem til at spille med ham, afslutter Andreas Toft Jørgensen.

Danmarks kamp mod Holland forventes at starte omkring klokken 21:30 torsdag aften. Kampen vil kunne ses live på PDV.tv, Viaplay og TV3 Max. Du kan se kampprogrammet for alle kampe i første runde her nedenfor:


Kampprogram (første runde) – World Cup of Darts
Torsdag 9. september (19:00)
Ungarn v Litauen
Tjekkiet v Polen
Gibraltar v Singapore
USA v Sverige
Skotland v Kina
Holland v Danmark
Wales v Finland
Australien v Italien

Fredag 10. september (19:00)
Rusland v Japan
Spanien v Sydafrika
Irland v Portugal
Østrig v Filippinerne
Nordirland v Hong Kong
Tyskland v Canada
England v Brasilien
Belgien v Kroatien


Læs også:

Utilfreds Per Laursen tager ikke til PDCNB på Island – misser derfor World Cup og Nordic Darts Masters

Her er lodtrækningen til Nordic Darts Masters

Efter forrygende præstation i finalen: Gerwyn Price vandt årets første Europa Tour

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*