Efter forrygende præstation i finalen: Gerwyn Price vandt årets første Europa Tour

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Gerwyn Price vandt sent søndag aften Hungarian Darts Trophy.

Efter godt og vel 11 måneders ufrivillig coronapause gjorde PDC’s Europa Tour i den forgangne weekend comeback med Hungarian Darts Trophy i Ungarn.

Turneringen er den ene af blot to Europa Tour-turneringer i 2021, og dermed er der kun Gibraltar Darts Trophy tilbage, efter verdensmesteren Gerwyn Price i går gik hele vejen og vandt sin fjerde Europa Tour-titel i karrieren.

Den 36-årige verdensetter sikrede sig den samlede sejr efter en forrygende præstation i finalen, hvor han med et gennemsnit på hele 108,74 uddelte øretæver mod verdensranglistens nummer ni, Michael Smith – det er i øvrigt det ottende højeste dokumenterede gennemsnit i en Europa Tour finale nogensinde.

Sejren ved Hungarian Darts Trophy udløser en præmiesum på godt og vel 216.000 danske kroner, hvilket konsoliderer Gerwyn Prices førsteplads på verdensranglisten. Herudover får resultaterne fra weekendens turnering ikke nogen nævneværdig betydning for PDC’s verdensrangliste.

Sikret deltagelse ved European Championship

Foruden søndagens fornemme turneringssejr, kan Gerwyn Price også glæde sig over, at han nu er sikret deltagelse ved den prestigefulde TV-turnering European Championship, der skal spilles mellem den 14.-17. oktober. De 32 bedst placerede spillere på Europa Tour-ranglisten efter Gibraltar Darts Trophy (der spilles mellem den 24.-26. september) vil således være kvalificeret til turneringen.

Du kan se/gense højdepunkterne fra søndagens semifinaler og finale ved Hungarian Darts Trophy her nedenfor, mens du længere nede i artiklen finder en oversigt over resultaterne fra kvartfinalerne og frem.


Resultater – Hungarian Darts Trophy 5. september
Kvartfinaler

Luke Humphries (92,64) 6-4 (93,43) Joe Cullen
Gerwyn Price (91,49) 6-4 (87,10) Brendan Dolan
José de Sousa (90,64) 6-5 (92,86) Adam Gawlas
Michael Smith (96,78) 6-2 (91,76) Peter Wright

Semifinaler
Gerwyn Price (107,21) 7-4 (100,05) Luke Humphries
Michael Smith (98,54) 7-5 (94,74) José de Sousa

Finale
Gerwyn Price (108,74) 8-2 (92,17) Michael Smith


Læs også:

Matt Campbell vandt den europæiske Challenge Tour – Niels-Jørgen Hansen blev bedste dansker

Gerwyn Price vandt Players Championship 21 efter utroligt comeback

José de Sousa stjal rampelyset: 9-darter og tangering af imponerende rekord

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*