H.C. Andersen kunne ikke have skrevet et bedre eventyr: Barneveld vinder første rangliste-turnering siden 2013

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC

Blot en uge efter sit comeback i PDC, vandt Raymond van Barneveld lørdag sin første rangliste-turnering i otte år.

Raymond van Barneveld er tilbage. Ikke bare som en prominent indehaver af et Tour Card i PDC, men som en del af vinderfeltet. Lørdag aften lykkedes det således den femdobbelte verdensmester at gøre det, han sukkede så gevaldigt efter i sine sidste aktive år forud for karrierestoppet ved VM i 2020: At vinde titler.

Med et samlet turneringsgennemsnit på 97,93 samt en finalesejr på 8-6 over Joe Cullen kunne ‘Barney’ knytte næven efter sin første sejr ved en ranglisteturnering siden den 6. oktober 2013.

Foruden finalesejren over Joe Cullen, så lykkedes det også den 53-årige hollænder at besejre polske Krzysztof Kcuik og den tidligere verdensmester Rob Cross i sine indledende kampe. Herefter blev Mervyn King og Darius Labanauskas sendt til tælling, inden Alan Soutar og Ian White blev besejret i henholdsvis kvart- og semifinalen. Tre gange undervejs formåede Barneveld i øvrigt at snitte over 100, hvortil hans højeste gennemsnit lød på 105,7, da han vandt 6-1 over litauiske Labanauskas.

Du kan se/gense Raymond van Barnevelds finalesejr over Joe Cullen her:

Sejren betyder, at Barneveld indkasserer godt og vel 85.000 danske kroner til Players Championship-ranglisten, hvor han efter de første tre turneringer indtager fjerdepladsen bag Joe Cullen, Jonny Clayton og Callan Rydz.

Ny sort dag for favoritterne

Mens Raymond van Barneveld altså kan juble over sin succesfulde tilbagekomst i verdenseliten, så har starten på den nye ProTour sæson ikke just været nogen dans på roser for verdensranglistens top tre bestående af Gerwyn Price, Michael van Gerwen og Peter Wright.

Det blev der ikke lavet om på ved lørdagens turnering. Først måtte Gerwyn Price melde afbud som konsekvens af en infektion i øret, der også holder ham ude af søndagens sidste turnering ved Super Series. Herefter tabte Michael van Gerwen i første runde til Darius Labanauskas, inden Peter Wright tabte til Glen Durrant blandt de sidste 16. Dermed er det endnu ikke lykkedes de tre topspillere at spille sig i kvartfinalen på ProTouren i 2021.

Du kan se en oversigt over lørdagens afgørende resultater her nedenfor. Alle øvrige resultater findes på DartConnect.

PDC’s ProTour fortsætter i dag klokken 15:00, hvor der tages hul på den fjerde og sidste turnering ved Super Series. Turneringen kan følges live på DartConnect, alt imens udvalgte kampe kan streames på PDC.tv.


Afgørende resultater fra Players Championship 3 (27-02-2021):
Sidste 16
Joe Cullen (100,2) 6-0 (91,3) Daryl Gurney
Krzysztof Ratajski (98,7) 6-4 (96,3) Devon Petersen
Jonny Clayton (95,7) 6-3 (92,1) José de Sousa
Danny Noppert (93,9) 6-0 (89,4) Eddie Lovely
Raymond van Barneveld (105,7) 6-1 (91,0) Darius Labanauskas
Alan Soutar (94,7) 6-4 (90,6) Keane Barry
Glen Durrant (87,9) 6-4 (98,7) Peter Wright
Ian White (103,7) 6-3 (98,9) James Wade

Kvartfinaler
Joe Cullen (104,9) 6-2 (97,3) Krzysztof Ratajski
Danny Noppert (96,7) 6-4 (103,0) Jonny Clayton
Raymond van Barneveld (98,6) 6-2 (91,3) Alan Soutar
Ian White (96,6) 6-1 (86,3) Glen Durrant

Semifinaler
Joe Cullen (95,7) 7-3 (94,2) Danny Noppert
Raymond van Barneveld (100,5) 7-3 (97,7) Ian White

Finale
Raymond van Barneveld (94,4) 8-6 (95,5) Joe Cullen


Læs også:

Final Stage (dag 4): Barneveld er tilbage – Andreas Toft Jørgensen sluttede af med stil

Wayne Mardle: Selvfølgelig skal Barneveld med i Premier League

Succes for Joe Cullen: Vandt sæsonens første Players Championship-turnering

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*