Skriv det i kalenderen: På disse datoer afholdes PDC’s Players Championship-turneringer

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC

Torsdag den 25. februar indledes PDC’s ProTour-sæson med hele fire Players Championship-turneringer på blot fire dage.

Det blev betragtet som en stor succes, da PDC sidste år tre gange valgte at afholde fem Players Championship-turneringer på fem dage, hvilket blev brandet som henholdsvis PDC Summer- Autumn- og Winter-series.

Det sammenpressede program var egentlig en nødløsning, som konsekvens af at adskillige turneringer (på grund af coronakrisen) sidste år blev aflyst i løbet af foråret og løbende gennem sæsonen. Tidligere har kutymen nemlig været, at der blot har været afholdt to Players Championhip-turneringer i træk – som regel på lørdage og søndage.

Men fremover vil PDC-spillerne altså skulle vænne sig til, at de skal spille fire Players Championship-turneringer i træk. Det fremgår af PDC’s hjemmeside, hvor forbundet for nylig har beskrevet, at Players Championship-touren i år vil blive opdelt i såkaldte “Super Series”.

På nuværende tidspunkt er der kun offentliggjort datoerne for de første tre Super Series, der alle spilles i løbet af de næste tre måneder. Den første Super Series afholdes i den sammenhæng mellem den 25.-28. februar.

Players Championship-turneringerne afvikles på den måde, at alle PDC’s 128 Tour Card-holdere har mulighed for at deltage. Sidste år blev der i den sammenhæng afholdt 23 Players Championship-turneringer i alt, hvilket resulterede i 13 forskellige vindere.

Når alle sæsonens Players Championship-turneringer er blevet afviklet vil top 64 på Players Championship-ranglisten være kvalificeret til TV-turneringen “Players Championship Finals”.

Du kan skabe dig et overblik over datoerne for de første tre Super Series her nedenfor:

PDC Super Series 1 – 25.-28. februar
PDC Super Series 2 – 16.-19. marts
PDC Super Series 3 – 24.-27 april


Læs også:

13 ugers træningsprogram er begyndt: Følg de fire spilleres udvikling her

Simon Bak og Michelle Merlit i fornem hæder: Her er alle vinderne af “Årets Danske Dartspiller 2020”

Oversigt: Disse danskere deltager ved Q-School

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*