Adrian Lewis i kæmpe nedtur: Ude af VM efter første kamp

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Getty Images

Adrian Lewis er ude af VM 2021.

Den tidligere dobbelte verdensmester, Adrian Lewis, er ude af VM 2021, efter han her til eftermiddag tabte 3-1 til amerikanske Danny Baggish i anden runde. Dermed er “Jackpot” ude af dette års verdensmesterskab allerede efter sin første kamp.

Adrian Lewis har gennem de seneste sæsoner haft svært ved at leve op til det niveau, der fra 2011-2016 vandt ham to VM-titler og gjorde ham til en fast del af verdensranglistens top fire. Forud for det igangværende verdensmesterskab var englænderen således blot placeret som nummer 21 på verdensranglisten, mens han nu kan se frem til at ryge yderligere ned ad ranglisten.

Selve kampen  mod 37-årige Baggish var kendetegnet ved, at Lewis missede adskillige doublepile, men samtidig var overmatchet i nedspillet. Det var dog særligt to missede lukkepile for at reducere til 2-2, der blev kostbare for den tidligere Premier League-profil, der sidenhen blev straffet af Baggish, der altså nu kan se frem til at møde Glen Durrant i tredje runde efter julepausen.

Dolan besejrede VM-debutant

Også nordirske Brendan Dolan kan se frem til at spille med i VM’s tredje runde, efter det i eftermiddagens første kamp lykkedes forrige års kvartfinalist at besejre den japanske kvalifikationsspiller Edward Foulkes 3-1. Foulkes kunne ved den lejlighed ikke leve op til sin fine præstation i første runde, hvor han besejrede Mike de Decker i sin VM-debut, idet japaneren endte med et middelmådigt gennemsnit på 84,00.

47-årige Brendan Dolan er nu udset et møde med Gerwyn Price i tredje runde.

Cullen og Whitlock videre efter gode takter

I tredje runde vil der i øvrigt også være mulighed for at se både Joe Cullen og Simon Whitlock i aktion, efter at de hver især besejrede Wayne Jones og Darius Labanauskas med cifrene 3-0 og 3-2.

Mens Joe Cullen blot tabte tre legs i sin komfortable sejr, så var der væsentligt mere dramatik undervejs i kampen mellem Whitlock og Labanauskas. Whitlock stod således i en god position for at vinde kampen 3-1, men en fænomenal lukning på 164 holdt litauiske Labanauskas inde i opgøret.

I kampens sidste set trådte “The Wizard” dog speederen i bund, og afgjorde kampen ved at vinde det sidste tre legs i henholdvis 10, 16 og 16 dart.

Mens Joe Cullen skal møde Jonny Clayton i tredje runde, så kan Simon Whitlock se frem til et opgør mod polske Krzysztof Ratajski.

VM fortsætter igen i aften klokken 19:00. Du kan danne dig et overblik over kampprogrammet nederst i artiklen.


Resultater VM – Tirsdag 22. december
Eftermiddagsprogram 
Brendan Dolan (90,69) 3-1 (84,00) Edward Foulkes (Anden runde)
Joe Cullen (94,59) 3-0 (88,78) Wayne Jones (Anden runde)
Simon Whitlock (101,21) 3-2 (95,5) Darius Labanauskas (Anden runde)
Adrian Lewis (93,39) 3-1 (92,73) Danny Baggish (Anden runde)


Aftensprogram (19:00) – Kan ses live på Viaplay, PDC.tv og TV3 Sport (sidstnævnte sender først fra klokken 20:30)
Danny Noppert v Cameron Carolissen (Anden runde)
Devon Petersen v Steve Lennon (Anden runde)
Rob Cross v Dirk van Duijvenbode (Anden runde)
Dimitri Van den Bergh v Paul Lim (Anden runde)


Læs også:

Hollænder udelukket fra VM efter positiv coronatest

Gerwyn Price kæmpede sig videre ved VM, mens Huybrechts fortsatte storformen

Top 5: De største favoritter ved PDC’s verdensmesterskab

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*