Damon Heta tager overraskende sejr på dag to ved Autumn Series

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Australske Damon Heta tog i dag en overraskende sejr på PDC’s ProTour.

Den 33-årige australier, Damon Heta, sikrede sig i dag en særdeles overraskende sejr på PDC’s ProTour, idet ‘The Heat’ gik hele vejen ved sæsonens 15. Players Championship turnering, hvor han blandt andre besejrede Michael van Gerwen i anden runde, og sidenhen vandt finalen med cifrene 8-4 over Joe Cullen.

Damon Heta vandt sit Tour Card ved Q-School i januar, og er derfor et relativt ubeskrevet blad i PDC. Han fik dog sit offentlige gennembrud allerede i august sidste år, hvor han helt sensationelt gik hele vejen ved World Series turneringen Brisbane Darts Masters, hvor han besejrede både James Wade, Gary Anderson, Simon Whitlock og Rob Cross.

Læs også: Damon Heta overraskede alle og tog sejren i Brisbane

Dagens turneringssejr er dog Hetas første sejr ved en ranglisteturnering på PDC’s ProTour. Hetas bedste resultat forud for i dag var to enkeltstående placeringer blandt de sidste 32 på henholdvis Europa Touren og ved Players Championship 8.

Tidligt nederlag for ‘MVG’

Blandt søndagens tabere er det blandt andre værd at fremhæve Michael van Gerwen, der som nævnt tabte allerede i anden runde til netop Damon Heta. Dermed formåede ‘MVG’ ikke at ride videre på sin fine stime, efter han i går spillede sig i semifinalen.

Allerede efter første runde kunne spillere som Adrian Lewis og Krzysztof Ratajski i øvrigt pakke pilene sammen efter nederlag til henholdvis Dimitri van Den Bergh og Boris Krcmar. Dermed tabte Lewis sin første kamp for anden dag i træk.

Foruden Michael van Gerwen så tabte profiler som Rob Cross, Dave Chisnall, Glen Durrant og formstærke Devon Petersen i øvrigt også allerede i anden runde. Gårsdagens vinder, Peter Wright, tabte i øvrigt blandt de sidste 16 i fjerde runde. ‘Snakebite’ vandt således kun et enkelt leg i sit 6-1 nederlag til Simon Whitlock.

Læs også: Peter Wright vinder første turnering ved PDC Autumn Series

Du kan se de afgørende resultater fra søndagens turnering her nedenfor. Alle øvrige resultater kan findes her. PDC Autumn Series fortsætter i morgen klokken 12:00, hvilket du kan læse mere om her.


Resultater Autumn Series (Dag 2)
Sidste 16
Gerwyn Price (98,0) 6-0 (75,7) Mervyn King
Joe Cullen (91,1) 6-0 (75,9) Ricky Evans
Nathan Aspinall (96,8) 6-4 (87,4) Danny Noppert
Ian White (85,3) 6-3 (86,2) Chris Dobey
Simon Whitlock (100,2) 6-1 (99,2) Peter Wright
Stephen Bunting (103,7) 6-1 (92,0) Andy Boulton
Martin Schindler (94,2) 6-4 (97,7) Boris Krcmar
Damon Heta (87,5) 6-5 (82,7) Ross Smith

Kvartfinaler
Joe Cullen (103,0) 6-5 (103,2) Gerwyn Price
Nathan Aspinall (87,3) 6-5 (91,5) Ian White
Stephen Bunting (94,2) 6-2 (88,3) Simon Whitlock
Damon Heta (93,3) 6-3 (83,3) Martin Schindler

Semifinaler
Joe Cullen (93,9) 7-6 (97,2) Nathan Aspinall
Damon Heta (86,4) 7-3 (83,5) Stephen Bunting

Finale
Damon Heta (96,4) 8-4 (94,5) Joe Cullen

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*