Damon Heta overraskede alle og tog sejren i Brisbane

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: PDC/DartsPlace

Damon Heta havde fødselsdag i går og gav sig selv den bedste gave i form af en turneringssejr i World Series.

Brisbane Darts Masters blev afgjort igår og det blev næppe den sejrherre, som de fleste havde regnet med. Det var således en af hjemmebane-udfordrende, som rendte med hele molevitten. Damon Heta overraskede således alle og vandt titlen.

Allerede fredag havde han overrasket, da han slog James Wade med 6-5. De fleste havde dog nok forventet, at det ville stoppe der, da Gary Anderson var modstanderen i anden runde. Det var dog ikke noget problem for Heta, som sendte den tidligere verdensmester ud med en sejr på 8-6.

I semifinalen stod Damon Heta så overfor landsmanden Simon Whitlock, som i den forrige runde havde banket Kyle Anderson synder og sammen med en sejr på 8-0. Det var dog ikke noget der skræmte Heta, som da bare tog endnu en sejr på 8-6. Og dermed var australieren klar til finalen mod den forsvarende vinder Rob Cross.

Her lagde Rob Cross godt fra land og kom foran med 3-1. Damon Heta lod sig dog ikke kue og fik hurtigt udlignet til 3-3. Herefter fulgtes de to pænt ad, indtil Rob Cross brød til en føring på 6-4. Dermed lignede det efterhånden en sejr til den forsvarende mester, men Heta ville ikke skuffe foran hjemmepublikummet og formåede endnu en gang at hale sig tilbage i kampen og udlignede til 7-7. I det sidste og afgørende leg havde Rob Cross sågar udlægget, men det var intet problem for Damon Heta, som med en lukning på 32 kunne sikre sig titlen.

Lørdag den 10. august
Kvartfinaler
Simon Whitlock 8-0 Kyle Anderson
Damon Heta 8-6 Gary Anderson
Rob Cross 8-4 Raymond van Barneveld
Daryl Gurney 8-5 Michael van Gerwen

Semifinaler
Damon Heta 8-6 Simon Whitlock
Rob Cross 8-3 Daryl Gurney

Finale
Damon Heta 8-7 Rob Cross

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*