Oversigt: Her er alt du skal vide om PDC Autumn Series

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Peter Wright vandt i juli PDC Summer Series, og jagter nu endnu en sejr ved PDC Autumn Series.

I dag klokken 12:00 begynder PDC Autumn Series. Men hvad er Autumn Series egentlig for en turnering? Hvad er på spil, og hvor kan du se det? Vi tager et kig på alle tre spørgsmål lige her:

Hvad er Autumn Series?

Autumn Series er i al sin enkelthed fem Players Championship turneringer der afholdes på fem dage mellem i dag og frem til onsdag.

Players Championship turneringerne består af 128 spillere. Som udgangspunkt er der tale om alle PDC’s 128 Tour Card holdere, men eftersom 11 Tour Card holdere har meldt afbud, er 11 spillere fra Challenge Touren blevet inviteret med i stedet. Det kan du læse mere om her.

Normalvis afholdes der kun to Players Championship turneringer på to dage, men eftersom coronapandemien har ødelagt en stor del af indeværende sæson, så har PDC set sig nødsaget til at sammenpresse flere turneringer på én gang. Det gjorde de også tidligere i år ved “PDC Summer Series”.

Hvad er på spil ved Autumn Series?

Udover de godt og vel tre millioner danske kroner der er på spil fordelt over alle fem Players Championship turneringer, så er der også mulighed for at sikre sig en plads ved TV-turneringen Grand Slam of Darts.

Den spiller der samlet set indhenter flest præmiepenge i løbet af de fem dage vinder således en plads ved Grand Slam. Hvis Autumn Series ranglisten toppes af en spiller, der i forvejen er direkte kvalificeret til Grand Slam, så vil kvalifikationen dog ikke gå videre til en lavere rangeret spiller.

Foruden præmiepenge og en mulig kvalifikation til Grand Slam, så er det også næstsidste chance for at kvalificere sig til en anden TV-turnering, World Grand Prix. Den eneste øvrige turnering der giver præmiepenge til verdensranglisten forud for World Grand Prix vil være Europa Tour-turneringen German Darts Championship. På nuværende tidspunkt kæmper profiler som Adrian Lewis, Simon Whitlock og Joe Cullen eksempelvis en hård kamp, for at spille sig i den adgangsgivende top 16 på enten PDC’s verdensrangliste eller PDC’s ProTour-rangliste inden World Grand Prix.

Hvor og hvornår kan man se det?

Autumn Series afholdes de kommende dage i den tyske by Niedernhausen. Derfor afholdes turneringerne også en time før, end vi er vant til, når de traditionen tro afholdes i England.

Hver turnering starter således klokken 12:00 dansk tid, og kan i øvrigt ses live på PDC.tv. Derudover kan man følge alle resultater live på DartConnect.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*