Michael Frydendahl om muligheden for at afholde Nordic Darts Masters: Jeg er optimistisk

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Robert Hendel, Folkebladet

PDC Nordic & Baltics danske formand, Michael Frydendahl, er optimistisk i forhold til en mulig afholdelse af Nordic Darts Masters til oktober.

For første gang nogensinde var der i juni i år udsigt til at se en række af verdens bedste dartspillere deltage i en World Series-turnering på dansk jord. Turneringen var oprindeligt planlagt til afholdelse mellem den 12.-13. juni, men er som så mange andre sportarrangementer blevet udskudt til et senere tidspunkt grundet coronakrisen.

I skrivende stund er det derfor i stedet 23.-24. oktober, der markerer en mulig afholdelse af turneringen, der efter planen skal spilles i Forum i København og vises på TV3 Sport og Viaplay. Der er dog med en tyk streg under mulig, for der er selvsagt endnu ingen der ved, om det overhovedet vil kunne lade sig gøre at afvikle turneringen til den tid. Spørger man PDC Nordic & Baltics danske formand, Michael Frydendahl, så vælger han dog at tage de optimistiske briller på.

– Det hjalp jo gevaldigt på humøret, da vi kunne få det skubbet så langt hen i kalenderen. Så jeg krydser fingre og håber, at der mere eller mindre bliver åbnet op. Men så igen, det er omkring 4.500 tilskuere der skal samles på samme sted, så vi må se, hvad regeringen siger, og hvad der ellers sker, lyder det fra den danske formand.

Læs også: Officielt: Disse otte profiler er udtaget til Nordic Darts Masters

Har du snakket med PDC i forhold til om Nordic Darts Masters kan blive flyttet til 2021, hvis ikke det kan afholdes i år?

– Jamen de har jo i forvejen flyttet alle de øvrige World Series-turneringer til næste år, så det kan jo nok godt lade sig gøre. Derudover har Viaplay option på det de næste tre år, så jeg er rimelig sikker på, at hvis det alligevel skulle gå i vasken nu her, så kører vi bare på til næste år sammen med alle de andre World Series-turneringer.

– Det er selvfølgelig svært at sige noget, for vi ved ikke, hvad der sker. Derfor er det også svært at lave planer. Vi kan godt forsøge, men vi risikerer bare, at vi er nødt til at skubbe dem igen. Først og fremmest er vi jo afhængige af PDC’s kalender, og så må vi se, hvad vi kan gøre derfra, lyder det fra Michael Frydendahl, der dermed også tager hul på udsigterne til at få afviklet sæsonens ProTour-turneringer i PDC Nordic & Baltic, hvor de nordiske og baltiske spillere har mulighed for at kvalificere sig til PDC’s verdensmesterskab.

Læs også: PDC bekræfter: Så mange danskere får chancen ved Nordic Darts Masters

– Det er selvfølgelig svært at sige så meget om lige nu, men det mest sandsynlige er nok, at vi flytter den ProTour-weekend, der skulle afholdes i Litauen. Den skulle jo spilles, der hvor vi nu har lagt Nordic Darts Masters, så den skulle selvfølgelig flyttes under alle omstændigheder. Men det mest realistiske er nok, at vi, såfremt vi kan og må, vælger at afvikle så mange ProTours som muligt fra torsdag-søndag på et givent tidspunkt senere i år. Det gør i princippet ikke noget, hvis det først kan blive i november. Den eneste deadline vi skal forholde os til, er at vi skal nå at afholde det inden VM, der begynder i december, lyder det.

– Generelt ser det jo ud til, at vi er på rette vej. Ikke bare her i Danmark, men også i resten af Europa. Jeg er afventende, og ved selvfølgelig at det kan risikere at gå galt. Men som udgangspunkt vælger jeg at være positiv, afslutter Michael Frydendahl.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*