Efter finalesejr over Kim Viljanen: Daniel Larsson vandt PDCNB’s anden ProTour

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Svenske Daniel Larsson vandt i dag sæsonens anden ProTour i PDC Nordic & Baltic.

Efter en særdeles vanskelig lodtrækning vandt svenske Daniel Larsson søndagens ProTour i PDC Nordic & Baltic, hvor han i finalen besejrede lørdagens vinder Kim Viljanen med cifrene 6-2.

Sejren bringer 38-årige Larsson op som nummer to på PDCNB-ranglisten, der i øvrigt toppes af førnævnte Viljanen.

LÆS OGSÅ: Kim Viljanen triumferede ved sæsonens første ProTour i PDC Nordic & Baltic

Undervejs til karrierens fjerde PDCNB-titel besejrede Larsson i øvrigt også både Marko Kantele og Darius Labanauskas. Den tredobbelte VM-deltager besejrede således både nummer et, tre og fire på PDCNB-ranglisten, inden han til sidst kunne glæde sig over sin første PDCNB-titel siden august 2018 – dengang var Larssons modstander i øvrigt også Kim Viljanen.

Niels-Jørgen Hansen i top 10

For anden dag i træk var der desværre ikke meget succes for de danske spillere, hvor kun Niels-Jørgen Hansen formåede at spille sig blandt de sidste 16. Her tabte han dog 1-6 til Tour Card-holderen Darius Labanauskas. Resultatet var imidlertid nok til at sikre Aabenraa-spilleren en foreløbig placering som nummer 10 på PDCNB-ranglisten.

Desværre endte søndagens ProTour også skuffende for Danmarks største profil, Per Laursen, der for anden dag i træk skuffede med et tidligt nederlag. I dag tabte Laursen 6-1 til upåagtede Jonas Masalin efter at have leveret et gennemsnit på blot 70,8 – en præstation der må betegnes som symptomatisk for Laursens niveau denne weekend, der overordnet var langt under niveau.

Endnu intet afgjort forud for Nordic Darts Masters

De overordnet middelmådige danske resultater i denne weekend betyder, at der fortsat er stor spænding om hvilke tre danskere, der kvalificerer sig til Nordic Darts Masters via PDCNB-ranglisten.

De tre danskere der er bedst placeret på PDCNB-ranglisten den 7. juni kvalificerer sig som bekendt til den prestigefulde World Series-turnering, der kommer til Forum i København den 12.-13. juni.

I skrivende stund indtages de tre pladser af henholdvis Niels-Jørgen Hansen, Per Laursen og Niels Heinsøe. Der skal dog afvikles yderligere to ProTours i København mellem den 6.-7. juni, før det afgøres, hvilke tre danskere der kvalificerer sig til Nordic Darts Masters.

LÆS OGSÅ: PDC bekræfter: Så mange danskere får chancen ved Nordic Darts Masters

Du kan se de afgørende resultater fra søndagens ProTour her nedenfor. Alle øvrige resultater kan findes her. Du kan i øvrigt se den foreløbige PDCNB-rangliste nederst i artiklen.

Resultater fra PDC Nordic & Baltic ProTour 2
Kvartfinaler
Kim Viljanen (83,5) 6-3 (78,7) Oskar Lukasiak
Ricky Nauman (82,3) 6-2 (79,6) Ville Petäjämäki
Darius Labanauskas (87,9) 6-4 (85,0) Asko Niskala
Daniel Larsson (88,7) 6-2 (85,8) Marko Kantele

Semifinaler
Kim Viljanen (102,8) 6-1 (87,1) Ricky Nauman
Daniel Larsson (93,1) 6-4 (85,2) Darius Labanauskas

Finale
Daniel Larsson (89,2) 6-2 (82,4) Kim Viljanen

PDC Nordic & Baltic-ranglisten 01-03-2020 (Kredit: Martin Hawkins)

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*