Kim Viljanen triumferede ved sæsonens første ProTour i PDC Nordic & Baltic

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Finske Kim Viljanen vandt i dag årets første ProTour i PDC Nordic & Baltic.

Det er ikke mange år siden, at Kim Viljanen var kongen af PDC Nordic & Baltic. I 2017 toppede den nu 38-årig finne PDCNB-ranglisten, og vandt i den periode intet mindre end 8 ud af 11 turneringer i træk.

Siden januar 2018 har der dog været tale om en usædvanligt lang resultattørke for Viljanen, der kun har været i en enkelt finale siden da. Lige indtil i dag i hvert fald, hvor den firdobbelte VM-deltager gik hele vejen på hjemmebane ved sæsonens første ProTour i PDCNB.

LÆS OGSÅ: Skab dig et overblik: Historisk PDC Nordic & Baltic-sæson begynder på torsdag – hvad står på spil?

Den længe ventede turneringssejr blev sikret med et fornemt comeback i finalen mod Darius Labanauskas, hvor Viljanen ellers var bagud 2-5. På imponerende vis formåede hjemmebanehåbet dog at vinde fire legs i træk, lukket i henholdvis 18, 15, 15 og 15 dart, hvilket var nok til sikre ham sin første PDCNB-titel i to år.

Ingen danskere i kvartfinalen

Set med danske øjne var der ikke meget at juble over ved sæsonens første ProTour.

Det hele startede ellers lovende, idet Niels-Jørgen Hansen og Per Laursen indledte turneringen med sejre over formstærke Mindaugas Barauskas og Andreas Harryson, alt imens Niels Heinsøe viste storspil i sin 6-3 sejr over Asko Niskala, hvor Heinsøe leverede dagens højeste danske gennemsnit på 88,1.

Alle tre danskere, der på forhånd var udpeget som Danmarks bedste bud på et godt resultat, var da også med, da der blev taget hul på turneringens 1/8-finaler.

Blandt de sidste 16 faldt danskernes spil dog fuldstændig fra hinanden. Ganske vist missede Per Laursen en række matchpile i en ellers uskøn kamp mod Pasi Hyttinen, men med et samlet gennemsnit på blot 74,5 vil den femdobbelte danske mester unægteligt være skuffet over sit niveau.

Heller ikke Niels Heinsøe formåede at holde niveauet kørende, da han med 71,2 i snit tabte 2-6 til Raino Hasu.

Helt galt gik det imidlertid for Niels-Jørgen Hansen, der til trods for at have vist gode takter ved torsdagens og fredagens kvalifikationsturneringer til Europa Touren leverede en præstation langt, langt under niveau i sit 0-6 nederlag til Madars Razma. Aabenraa-spilleren blev i den forbindelse noteret for et gennemsnit på blot 57,8.

Alt på spil forud for Nordic Darts Masters

Lørdagens danske resultater betyder, at der fortsat er stor spænding om, hvilke tre danskere der kvalificerer sig til Nordic Darts Masters. De tre danske spillere der er højst placeret på PDCNB-ranglisten efter sæsonens første fire turneringer vil være direkte kvalificeret til den prestigefulde World Series-turnering der kommer til København til juni.

LÆS OGSÅ: PDC bekræfter: Så mange danskere får chancen ved Nordic Darts Masters

Næste ProTour starter i morgen klokken 9:00 dansk tid.

Du kan se de afgørende resultater fra årets første ProTour her nedenfor. Alle øvrige resultater kan findes her.

Resultater fra PDC Nordic & Baltic ProTour 1
Kvartfinaler
Johan Engström (90,5) 6-4 (89,5) Madars Razma
Kim Viljanen (83,5) 6-0 (73,7) Pasi Hyttinen
Darius Labanauskas (90,7) 6-2 (76,6) Raino Hasu
Marko Kantele (87,4) 6-1 (90,9) Daniel Larsson

Semifinaler
Kim Viljanen (85,7) 6-4 (80,2) Johan Engström
Darius Labanauskas (88,3) 6-5 (89,2) Marko Kantele

Finale
Kim Viljanen (89,8) 6-5 (89,3) Darius Labanauskas

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*