Optakt: Tirsdagens kampe ved Grand Slam of Darts

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Raymond van Barneveld står overfor en ubehagelig udfordring, når han i aften kæmper for sit liv ved Grand Slam of Darts 2018.

BDO’s otte repræsentanter ved det igangværende Grand Slam of Darts har som kollektiv haft en nedslående jagt på succes. I går blev de afgørende kampe i gruppe E-H afgjort, hvilket resulterede i, at ingen BDO-spillere formåede at kvalificere sig til turneringens knald- eller faldkampe. Særligt Glen Durrants exit fra gruppe F har umiddelbart slukket håbet om en BDO-overraskelse. Den dobbelte Lakeside-verdensmester kan dog sagtens være sine præstationer bekendt, idet han ender turneringen med et samlet gennemsnit på 100,55, men hvor to snævre 5-4 nederlag viste sig at blive afgørende for sidste års kvartfinalist.

Det vil imidlertid være en endnu større overraskelse, hvis ikke Michael van Gerwen spiller sig videre fra gruppe A. Den hollandske verdensetter er som udgangspunkt nødsaget til at vinde sin sidste gruppekamp mod Joe Murnan, hvis ikke han skal sætte sin lid til, at Jonny Clayton ikke taber et tilpas stort nederlag til Gary Robson. Som udgangspunkt er der ikke meget der indikerer, at det scenarie vil blive aktuelt. Omvendt erfarede Michael van Gerwen i sit 5-4 nederlag til Jonny Clayton, at alt kan ske, når formatet blot er bedst af ni legs. Hvis ikke Michael van Gerwen spiller sig videre fra gruppen, vil det i øvrigt være første gang siden 2010.

I gruppe B er der fortsat spænding om alle placeringer i gruppen. På forhånd står Michael Smith dog med ganske solide kort på hånden, forud for sin afgørende kamp mod Raymond van Barneveld, hvor sidstnævnte i øvrigt er forventet at skulle hente en storsejr, mens han i samme ombæring skal håbe på, at Adam Smith-Neale kort forinden henter en snæver sejr mod Krzysztof Ratajski.

Tirsdagens program bliver dog indledt med et opgør uden reel spænding, idet James Wade er sikret videre deltagelse i turneringen, alt imens Mark Webster ikke længere kan nå at kvalificere sig til 1/8.-delsfinalerne. Her er det istedet Keegan Brown og Wesley Harms der mødes i en direkte konfrontation om gruppe C’s sidste mandat videre i turneringen.

En lignende situation finder man i gruppe D, hvor vinderen af opgøret mellem Ian White og Michael Unterbuchner sikrer sig overlevelse, mens taberen vile have kastet sine sidste pile ved historiens tolvte Grand Slam of Darts. Mindre dramatisk bliver det således i kampen mellem Gary Anderson og Steve Hine, hvor Gary Anderson med sikkerhed er kvalificeret videre fra gruppen, mens Steve Hine ikke har andet end æren at spille for.

Du kan se hele tirsdagens kampprogram her nedenfor. Alle kampe vil kunne ses live på Viaplay.dk og PDC.tv.

Tirsdag 13. november (20:00)
Gruppekampe

James Wade v Mark Webster (C)
Gary Anderson v Steve Hine (D)
Ian White v Michael Unterbuchner (D)
Keegan Brown v Wesley Harms (C)
Michael van Gerwen v Joe Murnan (A)
Jonny Clayton v Gary Robson (A)
Krzysztof Ratajski v Adam Smith-Neale (B)
Michael Smith v Raymond van Barneveld (B)

GRUPPE A

P W L +/- Pts
Jonny Clayton 2 2 0 +4 4
Michael van Gerwen 2 1 1 +3 2
Gary Robson 2 1 1 -3 2
Joe Murnan 2 0 2 -4 0

GRUPPE B

P W L +/- Pts
Michael Smith 2 2 0 +3 4
Krzysztof Ratajski 2 1 1 +1 2
R v Barneveld 2 1 1 -1 2
Adam Smith-Neale 2 0 2 -3 0

GRUPPE C

P W L +/- Pts
James Wade (Q) 2 2 0 +7 4
Keegan Brown 2 1 1 -1 2
Wesley Harms 2 1 1 -3 2
Mark Webster (E) 2 0 2 -3 0

GRUPPE D

P W L +/- Pts
Gary Anderson (Q) 2 2 0 +7 4
Ian White 2 1 1 0 2
M Unterbuchner 2 1 1 0 2
Steve Hine (E) 2 0 2 -7 0

GRUPPE E

P W L +/- Pts
Peter Wright 3 3 0 +5 6
Josh Payne 3 1 2 0 2
Max Hopp 3 1 2 -2 2
Jim Williams 3 1 2 -3 2

GRUPPE F

P W L +/- Pts
Gerwyn Price 3 2 1 +3 4
Simon Whitlock 3 2 1 0 4
Glen Durrant 3 1 2 +2 2
Andrew Gilding 3 1 2 -5 2

GRUPPE G

P W L +/- Pts
Stephen Bunting 3 3 0 +8 6
Mensur Suljovic 3 1 2 0 2
Scott Mitchell 3 1 2 -3 2
Martin Schindler 3 1 2 -5 2

GRUPPE H

P W L +/- Pts
Rob Cross 3 3 0 +7 6
Dimitri Van den Bergh 3 2 1 +5 4
Mark McGeeney 3 1 2 -5 2
Ryan Searle 3 0 3 -7 0

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*