Optakt: Flere gruppekampe på dagens Grand Slam of Darts-program

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: PDC Europe

Det er blevet mandag og derfor er vi klar til tredje runde i grupperne.

Søndagens kampe er overstået, og et par overraskelser var i blandt. Dagens største overraskelse stod Jonny Clayton for, da han slog Michael van Gerwen med 5-4.

– Jeg tror ikke at jeg stopper med at ryste i den næste uge! Jeg er så glad for at have vundet den kamp, sagde Clayton til pdc.tv efterfølgende.

– Michael er en fænomenal spiller, men jeg fokuserer altid på at spille mit eget spil, og nu kan jeg tage en masse selvtillid med fra den sejr.

Derudover måtte Glen Durrant tage til takke med et nederlag, da han tabte med 5-4 til Gerwyn Price. Samtidig vandt Simon Whitlock over Andrew Gilding, og dermed er gruppen ret så åben igen.

James Wade vandt endnu en gang, denne gang med et flot snit på hele 104,7. Et snit der var nødvendigt, da Keegan Brown snittede 102,1.

– Selvfølgelig er det rart at være videre efter to kampe, men det her er kun starten på turneringen, sagde Wade efter kampen.

– Jeg tager altid mine muligheder, og jeg tror min rutine bar mig igennem den her. Nu vil jeg bare gerne holde min vinderstime kørende.

Aftenens helt store præstation kom midlertidig fra Gary Anderson mod Ian White. Skotten snittede fantastiske 112,54, og allerede i kampens første sæt satte han seks perfekte pile, men kunne ikke gennemføre det perfekte leg.

– Jeg tænkte ‘ram nu ikke ni-darteren’, fordi alt kan gå galt hvis du gør det, sagde Anderson efter kampen.

– Ian er en rigtig god spiller og en god ven, så jeg vidste, at jeg var nødt til at spille op til mit bedste, for at slå ham.

Da det er blevet mandag, er der kun otte kampe på dagens program.

Først skal Rob Cross op mod Ryan Searle. Cross er midlertidig sikker på at gå videre fra gruppen, hvorimod Searle intet har at spille for.

Derudover skal den meget tætte gruppe F afgøres, når Simon Whitlock skal op mod Gerwyn Price, og Glen Durrant skal op mod Andrew Gilding.

Gruppe G er heller ikke afgjort endnu, selvom fordelen primært ligger hos Mensur Suljovic og Stephen Bunting. Scott Mitchell kan dog skabe problemer, hvis han lidt overraskende skulle slå Bunting.

I gruppe E ser det umiddelbart også ud til, at den ligger til Peter Wright og Max Hopp, men intet er sikkert, så længe den sidste pil ikke er kastet.

Aftenen bliver lukket ned af Dimitri van Bergh og Mark McGeeney. Her kan det gøres ganske simpelt. Vinderen af kampen er videre til næste runde.

Som altid kan du få et overblik herunder, og husk, at du kan se kampene på Viaplay eller PDC.TV.

Mandag d. 12. november
Gruppe E-H (20:00)
Rob Cross v Ryan Searle (H)
Andrew Gilding v Glen Durrant (F)
Simon Whitlock v Gerwyn Price (F)
Mensur Suljovic v Martin Schindler (G)
Stephen Bunting v Scott Mitchell (G)
Max Hopp v Jim Williams (E)
Peter Wright v Josh Payne (E)
Dimitri Van den Bergh v Mark McGeeney (H)

GROUP E

P W L +/- Pts
Peter Wright 2 2 0 +4 4
Max Hopp 2 1 1 -1 2
Josh Payne 2 1 1 +1 2
Jim Williams 2 0 2 -4 0

GROUP F

P W L +/- Pts
Gerwyn Price 2 2 0 +4 4
Glen Durrant 2 1 1 +3 2
Simon Whitlock 2 1 1 -1 2
Andrew Gilding 2 0 2 -6 0

GROUP G

P W L +/- Pts
Stephen Bunting 2 2 0 +4 4
Mensur Suljovic 2 1 1 +1 2
Scott Mitchell 2 1 1 +1 2
Martin Schindler 2 0 2 -6 0

GROUP H

P W L +/- Pts
Rob Cross (Q) 2 2 0 +4 4
Dimitri Van den Bergh 2 1 1 +1 2
Mark McGeeney 2 1 1 -1 2
Ryan Searle (E) 2 0 2 -4 0

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*