Optakt: Gruppespillet er slut ved Grand Slam of Darts

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Gruppespillet er slut for denne gang – nu begynder play-off.

Gruppespillet blev færdiggjort i går, og et par store navne er allerede ude af turneringen. Således måtte både Raymond van Barneveld og Ian White i går erkende, at deres tid ved dette års Grand Slam of Darts er slut.

Til gengæld fik Michael van Gerwen, ikke overraskende, sikret sig sin videre færd i turneringen, da han uden de store problemer vandt 5-1 over Joe Murnan.

– Det var ikke en fantastisk præstation, men jeg vandt kampen og det er alt der tæller, hvor jeg derimod spillede en fænomenal kamp den anden dag og tabte, sagde hollænderen efter kampen til pdc.tv.

– Det ville være dejligt at vinde turneringen igen, men der er stadig langt vej, og det bliver hårdt at slå de topspillere, som stadig er med.

På bekostning af netop Raymond van Barneveld og Ian White, fik vi til gengæld Krzysztof Ratajski og Michael Unterbuchner videre til morgendagens kampe. Wesley Harms fik også sikret sig en plads til i morgen, i det han slog Keegan Brown og tog andenpladsen i gruppe C.

Dagens kampe

I dag står den som sagt på play-off, og der er fire kampe på programmet. Grunden til at der “kun” er fire kampe i dag, kontra otte i går, er fordi kampene nu spilles bedst af 19 legs.

Og den første kampe vi får at se, det er Stephen Bunting mod Dimitri van den Bergh. Stephen Bunting gik sikkert igennem sin gruppe med tre ud af tre sejre, og en flot sejr på 5-3 over Mensur Suljovic, hvor han snittede lige over 104. Dimitri van den Bergh tabte til Rob Cross, i sin gruppe, i en virkelig tæt kamp. I det hele taget har belgieren præstationer, i forhold til snittet, været noget mere stabilt end Stephen Bunting. De to spillere har ikke mødt hinanden siden VM sidste år, hvor Dimitri van den Bergh vandt med 3-1, i det lidt anderledes sæt-format.

Herefter skal Gerwyn Price op mod Josh Payne. Med kun en enkelt sejr i gruppen fik Josh Payne lige akkurat sneget sig videre til denne runde, da de andre resultater i gruppen virkelig gik hans vej. Gerwyn Price kom dog sikkert videre fra sin gruppe, hvor han faktisk tabte den sidste kamp til Simon Whitlock, på trods af et snit på 104,58. På papiret skal Gerwyn Price være favorit til dette opgør, og eftersom han har vist de klart bedste takter i gruppespillet, bliver det nok en stor udfordring for Josh Payne.

Mensur Suljovic fik også lige akkurat sneget sig videre fra sin gruppe, og derfor møder han i aften Rob Cross. Rob Cross, som har haft en noget svingende sæson, viste ingen slinger i valsen, da han vandt alle sine tre opgør i gruppespillet. De to spillere har mødt hinanden ni gange, hvor Rob Cross fører med en enkelt i det samlede regnskab. Til gengæld har østrigeren vundet de seneste tre indbyrdes opgør, men måske er Rob Cross ved at finde storformen frem, så han er klar til at forsvare sin VM-titel til december. Hvis det er tilfældet, så skal Mensur Suljovic finde et andet niveau, end det han viste mod Martin Schindler den anden dag.

Aftenens sidste kamp er mellem Peter Wright og Simon Whitlock. PDC-scenens to vildeste hårpragter. Uden at vise det helt vilde niveau frem, lykkedes det Peter Wright at vinde samtlige af hans gruppekampe i gruppe E. Simon Whitlock vandt som tidligere nævnt over Gerwyn Price i sin sidste gruppekamp. Og det gjorde han med et snit på intet mindre end 108,86. Et snit som Wright endnu ikke har været i nærheden af, i dette års turnering. Simon Whitlock har det dog med at svinge en del i niveau, så om han kan præstere noget nær det samme i aften, det må tiden vise. En ting er sikkert, den ene af de to hårpragter vil være at finde i kvartfinalerne.

Som altid kan du få et overblik herunder, og så husk, at du kan følge alle kampene på PDC.TV og Viaplay.

Onsdag d. 14. november (20:00)
Stephen Bunting v Dimitri Van den Bergh
Gerwyn Price v Josh Payne
Rob Cross v Mensur Suljovic
Peter Wright v Simon Whitlock

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*