Optakt: World Cup of Darts starter i aften – Per Laursen tror på chancen

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Det er snart sommer og derfor er det tid til World Cup of Darts.

Det er den tid på året, hvor varmen begynder at slå til og det forbinder mange dartfans med én ting og det er World Cup of Darts.

Den her lidt anderledes og til tider spøjse makkerturnering, som finder sted hvert år. Men hvad skal man så regne med i år? Absolut ingenting. For man kan aldrig regne med noget til World Cup of Darts. Så sent som sidste år, måtte Skotland lade livet allerede i første runde mod Singapore.

World Cup of Darts er overraskelsernes turnering.

Det bliver Canada med John Part på holdet, som får lov at starte begivenhederne. Det gør de mod Italien.

Herefter har vi flere spændende kampe på programmet, blandt andet føromtalte Skotland, som skal op mod USA, som man bestemt ikke må afskrive på forhånd.

Men det mest interessante opgør i dag er selvfølgelig, set med danske briller, Danmark mod Brasilien. Brasilien, som kommer med stærke Diogo Portela skal op mod Per Laursen og Henrik Primdahl.

Henrik Primdal viste sig senest fint frem i Finland, da PDC Nordic & Baltic havde turneringsweekend.

Per Laursen mener også, at Henrik Primdals form er hvor den skal være.

“Bubbers (Henrik Primdal, red.) form var rigtig god her i weekend oppe i Finland, min var knap så god. Jeg håber på, at jeg bliver klar til torsdag. Jeg er fortrøstningsfuld, men Bubber ser ud til at være i god form.”

Per Laursen ved godt at den første kamp kan blive svær på grund af Diogo Portela, men han mener bestemt der er chancer.

“Min umiddelbare forventning er, at det er en 50/50 kamp. De har jo Diogo Portela som er en rigtig god dartspiller, mere eller mindre prof nu, han bor i England og giver det et skud. Den anden har jeg ingen kendskab til, så jeg ved ikke lige hvordan og hvorledes han står. Så umiddelbart vil jeg sige en 50/50 kamp.”

Hvad er målet for turnerigen?

“Det er jo helt sikkert at komme ind og få lov at blive en del af anden runde og så møde Skotland i to singler, hvis de slår USA, det er jo heller ikke givet, at de slår USA. Det er altså to rutinerede herre, som USA kommer med. Men vores målsætning er da helt sikkert at komme ind og møde Skotland. Men vi er selvfølgelig interesserede i, at komme så langt som muligt. Ikke kun præstationsmæssigt, men også økonomisk jo. Jo længere vi kommer, jo flere penge er der i det.”

Per Laursen mener dog, at det nok bliver endestationen mod Skotland, men han har dog også med i hovedet, at de chokerede sidste år.

“Hvis de overlever den her første runde er de favoritter. De er jo ikke vant til at spille double, det er jo også derfor de tabte sidste år. Men kommer de ind i deres format og spiller to singler, f.eks. mod os eller Brasilien på lørdag, så er de i deres es jo. Så stiger favoritværdigheden jo klart. De er favoritter sammen med Holland. England tror jeg ikke helt på. Chizzy har prøvet det sidste år og Cross er ny. Men de skal nok spille sig i en semifinale.”

Danmark er ikke det eneste land, som skal repræsentere de nordiske lande. Sverige og Finland er også at finde på programmet. Vi spurgte også Per Laursen om, hvad han forventede af de to hold.

“Nu ved jeg ikke lige hvem Finland står til efter Grækenland, de har en seedet (Belgien eller Irland). Men de skal vinde den første over Grækenland og det er jeg ikke i tvivl om at de gør. Finnerne har en god chance. Men jeg er ikke i tvivl om, at de overlever første runde.”

“Men Sverige mod tyskerne. Det er altså ikke særlig behageligt en fredag aften, når der er fyldt med mennesker. De er utrolig populære Max Hopp og Martin Schindler. Så tilskuerne vil helt sikkert piske stemningen op, når svenskerne kaster. Jeg vil nødig stå i deres situation. Sverige kan vinde den, men trykket bliver svært.”

Danskerne skal i aktion allerede i aften, hvor Finland og Sverige først træder ind i turneringen fredag.

Torsdag d. 31. maj
Første Runde
Italien v Canada
Rusland v Spanien
Schweiz v Kina
Danmark v Brasilien
Wales v Thailand
Australien v Hong Kong
Skotland v USA
Østrig v Japan

Fredag d. 1. juni
Første Runde
New Zealand v Singapore
Grækenland v Finland
Nordirland v Polen
Ungarn v Sydafrika
Belgien v Irland
England v Tjekkiet
Sverige v Tyskland
Holland v Gibraltar

Lørdag d. 2. juni
Eftermiddag 

Anden Runde
Wales/Thailand v Schweiz/Kina
Australien/Hong Kong v Rusland/Spanien
Østrig/Japan v Italien/Canada
Skotland/USA v Danmark/Brasilien

Aften
Anden Runde
Belgien/Irland v Grækenland/Finland
England/Tjekkiet v New Zealand/Singapore
Nordirland/Polen v Sverige/Tyskland
Holland/Gibraltar v Ungarn/Sydafrika

Søndag d. 3. juni

Eftermiddag
Kvartfinaler

Aften
Semifinaler
Finale

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*