Optakt: BDO World Darts Trophy – og hvor du ser det live

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Chris Dean/PDC

Glen Durrant jagter de kommende dage karrierens første titel ved BDO World Darts Trophy.

I morgen begynder en af årets absolut største events på BDO kalenderen, World Darts Trophy. Turneringen er blevet afholdt siden 2014 med fire forskellige vindere til følge. Mens James Wilson gik hele vejen i 2014, er turneringen sidenhen blevet vundet af Geert de Vos, Darryl Fitton og Peter Machin.

Favorit til 2018-udgaven af turneringen vil dog være den forsvarende BDO verdensmester, Glen Durrant. Den 47-årige englænder kan dog forvente at få kamp til stregen, blandt andet af øvrige BDO-profiler som Mark McGeeney, Scott Mitchell og Scott Waites. Også Tony O’Shea har formået at kvalificere sig til turneringen, på lige fod med litauiske Darius Labanauskas.

På damesiden deltager i øvrigt også hele den kvindelige verdenselite, hvor Aileen de Graaf går ind til turneringen som forsvarende vinder.

De seneste år har BDO kæmpet med at tiltrække sponsorer til turneringen, hvilket betyder at den samlede præmiesum igen i år er blevet degraderet. Vinderen af herrernes turnering kan således se frem til en præmiecheck på godt og vel 68.000 danske kroner, mens vinderen af damernes turnering må tage til takke med 25.000 kroner i præmiepenge. Tilbage i 2014 blev vinderen af herrernes turnering præmieret med 250.000 kroner, mens damerækken havde 51.000 kroner på højkant til vinderen.

Igen i år kan danske dartfans følge turneringen ganske gratis via Winmau.tv. Turneringen åbnes onsdag aften klokken 20:00 med opgøret mellem Ross Montgomery og Daniel Day. Hele turneringsplanen og kampprogrammet kan ses her. Finalerne afvikles på søndag.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*