Brian Løkken nummer to ved Litauen Open

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

DK26 Hvidovres Brian Løkken deltager i denne weekend ved henholdsvis Litauen- og Vilnius Open i jagten på vigtige VM-point.

Brian Løkkens ambition om at kvalificere sig til BDO’s verdensmesterskaber led lørdag aften et mindre knæk, idet en ellers flot jagt på præmiepodiets øverste trin ved Litauen Open 2018 blev spoleret af et finalenederlag på 6-3 til det litauiske hjemmebanehåb, Darius Labanauskas. Darius Labanauskas er Brian Løkkens nærmeste konkurrent til en Lakeside-billet, og netop derfor blev en ellers fornem placering overskygget af det tabte terræn på BDO’s skandinavisk/baltiske-rangliste, hvor Labanauskas med lørdagens sejr indhenter to point på Brian Løkken. Dermed er det nu kun ni point som adskiller Brian Løkkens 50 point på førstepladsen fra Labanauskas’ 41 point på andenpladsen.

Brian Løkkens vej til finalen blev indledt med en 4-0 sejr over Hvideruslands Petr Bazalutski inden Litauens Stasys Stasiulis blev besejret 4-2.

Dermed var Brian Løkken komfortabelt videre blandt de sidste 32, hvor han med cifrene 4-1 besejrede lettiske Rihards Tomašickis, inden ligeledes lettiske Kristaps Mickus gav Brian Løkken kamp til stregen, men i sidste ende tabte 4-3.

Dermed var Brian Løkken kvalificeret til sæsonens anden internationale semifinale, idet han tidligere på året spillede sig blandt de sidste fire ved Island Open. Denne gang gik det dog en anelse bedre, eftersom en semifinale blev konverteret til en plads i finalen som resultat af en komfortabel 5-1 sejr over engelske Carl Booker. Semifinalesejren var aldrig rigtig i fare, i særdeleshed fordi Carl Booker leverede en mildest talt sløv indsats med et gennemsnit på beskedne 64,97, hvilket ikke kunne konkurrere med Brian Løkkens gennemsnit på 78,21.

LÆS OGSÅ: Brian Løkken nummer tre ved Winmau Iceland Open

Forud for finalen var det formentlig de færreste der havde peget på Brian Løkken som favorit mod en særdeles formstærk Darius Labanauskas. Litaueren har da også vundet turneringen fire gange tidligere, siden turneringen blev etableret i 2009.

På trods af rollen som underdog lykkedes det alligevel for Brian Løkken at komme godt fra land i finalen, hvor han i midten af fjerde leg – på trods af at være bagud 1-2 – spillede med et gennemsnit på 98,43. Et gennemsnit som blandt andet var hjulpet godt på vej af to 180’ere i træk i det netop førnævnte fjerde leg, inden han fra de 141 fik sig spillet ned på 46 efter ni pile. To missede doublepile på double 16 blev imidlertid dyre for danskeren som blev konsekvent afstraffet af forhåndsfavoritten, der med en 105-lukker brød udlægget i en 12-darter, og derved spillede sig i front med stillingen 1-3.

Herfra tog Darius Labanauskas styrringen om kampen, hvilket kulminerede med en 1-5 førring. Herfra kunne et dansk mini-comeback ikke ryste lituaeren, som sidenhen kunne afgøre kampen på double fire til slutresultatet 3-6. Et resultat som ligeledes afspejlede sig i de to spilleres gennemsnit, hvor Labanuaskas endte på 93,64, alt imens Brian Løkken leverede et gennemsnit på 81,85. Det er muligt at se/gense finalen her.

Mens 123 spillere var stillet til start ved lørdagens Litauen Open, deltager Brian Løkken og 119 øvrige herrespillere søndag ved Vilnius Open. Begge turneringer rangerer som kategori D-stævner på BDO’s stævnekalender.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*