Nordic Cup endte som en skuffelse for de danske seniorlandshold

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Dansk Dart Union

Danmark endte langt bag de vindende nationer ved dette års Nordic Cup i finske Helsinki.

Efter gårsdagens skuffende resultater ved Nordic Cup i Finland, var fredag sidste chance for at hente tiltrængte point til den samlede stilling. Fredag var ligeledes dagen hvor der skulle spilles double, en disciplin som de danske herrespillere har vundet syv gange tidligere, senest i 2016 hvor Mogens Christensen og Per Laursen gik hele vejen.

Desværre for de rød/hvide spillere formåede man dog ikke at rette op på gårsdagens fattige pointhøst. Danmark stillede som altid med 4 doublekonstellationer, hvoraf de tre tabte allerede i første kamp. Således tabte Tonny Madsen og Frank Andreasen 2-4 til Islands Vitor Charrua og Hallgrímur Egilsson, alt imens Alex Jensen og Brian Christiansen tabte 3-4 til ligeledes islandske Ægir Björnsson og Thorgeir Gudmundsson. Også Nicolai Olsen og Daniel Jensen måtte forlade turneringen tidligt efter et 2-4 nederlag til Martin Koverholt og Jonas Olovsson fra Sverige.

En tand bedre gik det for vores det danske landsholds mest rutinerede doublepar bestående af Mogens Christensen og Lars Helsinghof. Potten-spillerne vandt deres første kamp 4-3 mod Norges Mikael Lindstrøm og Andreas Rokstad. I anden runde ventede så islændingene P. Gudmundsson og Karlheigi som blev besejret 4-3. I kvartfinalen ventede så et svensk par bestående af Andreas Harryson og Oskar Lukasiak, hor det danske par led et knebent nederlag på 3-4. Dermed var alle danske doubler ude af Nordic Cup.

Hos damerne blev det til to bronzemedaljer i doublerækkerne. Først for Janni Larsen og Sandra Rasmussen som lagde ud med en 4-3 sejr over Finlands Kirsi Viinikainen og Anna Vilén. Sejren blev fulgt op af endnu et 4-3 resultat, idet det svenske doublepar bestående af Maud Jansson og Anette Tillbom blev sendt ud af turneringen. Herefter blev semifinalen så endestationen på baggrund af et 1-4 nederlag Rachna David og Tamara Schuur fra Norge. Det andet danske par bestående af Trine Byø og Henriette Honoré vandt først en komfortabel sejr på 4-0 over det islandske par Magnusdottir og Johannesdottir, før man i semifinalen blev besejret af svenskerne Anna Forsmark og Susanne Hagwall.

Fredagens sidste danske håb var nu i herrernes holdkamp, hvor Norge B ganske overraskende blev besejret 9-8 af det danske B-hold (Lars Helsinghof, Tonny Madsen, Frank Andreasen og Daniel Jensen). Sejren var overraskende, eftersom Norge B i går formåede at blive etter i deres pulje, mens Danmark B blot gik videre som firer.

I semifinalen ventede så Finlands A-hold, hvilket i sidste ende viste sig som for stor en mundfuld for de danske drenge. Drømmen om et nordisk mesterskab sluttede brat med et 5-9 nederlag og dermed er Nordic Cup nu overstået for Danmarks vedkommende.

Kan Danmark være tilfreds med resultaterne fra Nordic Cup 2018?

Indlæser ... Indlæser ...

Samlet resultat fra Nordic Cup 2018
Herrer: 
1. SVERIGE 252 points
2. FINLAND 144 points
3. DANMARK 63 points
4. NORGE 61 points
5. ISLAND 51 points

Damer:
1. NORGE 95 points
2. FINLAND 71 points
3. SVERIGE 59 points
4. DANMARK 54 points
5. ISLAND 3 points

Rettelse: I den oprindelige artikel stod der, at Alex Jensen og Brian Christiansen tabte 0-4 til Ægir Björnsson og Thorgeir Gudmundsson. Resultatet er hentet fra Nordic Cups officielle hjemmeside. Faktum er dog, at resultatet var 3-4, hvilket nu er blevet rettet (07:30 12-05-2018).

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*