Scott Mitchell og Aileen de Graaf vindere af German Open 2018

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Chris Dean/Scantech Media

Scott Mitchell gik i dag hele vejen ved BDO’s German Open.

704 herrespillere og 128 damespillere deltog lørdag ved BDO’s prestigefulde German Open i den vesttyske by Kalkar. Turneringen blev vundet af henholdsvis engelske Scott Mitchell og hollandske Aileen de Graaf, som begge er nummer tre på BDO’s herre- og damerangliste. Finalerne blev for Mitchells vedkommende afgjort med en kneben 6-5 sejr over den snart 23-årige hollænder Derk Telnekes. Aileen de Graaf vandt sin finale noget mere overlegent, da hun med en 5-1 sejr besejrede verdensranglistens nummer to, Deta Hedman.

Den danske herrelandsholdsspiller Lars ‘XL’ Helsinghof stod for dagens bedste danske resultat, idet Potten-spilleren leverede en fornem kvartfinaleplacering, hvor han i den pågældende kvartfinale tabte 5-2 til verdensranglistens nummer ét, Mark McGeeney. Det er første gang siden 2014, at en dansker spiller sig i kvartfinalen ved German Open. Dengang tabte Vladimir Andersen kvartfinalen til turneringens senere vinder, Geert de Vos.

Forinden dagens kvartfinaleplacering havde 47-årige Helsinghof imponeret med sejre over spillere som Wouter Vaes, der i skrivende stund indtager en placering som nummer 34 på BDO’s verdensrangliste, inden han efterfølgende besejrede BDO’s ungdomsverdensmester, stortalentet Justin van Tergouw. Også Helsinghofs landsholdskollega Mogens ‘Turbo’ Christensen leverede et pænt resultat med en placering blandt de sidste 32.

I damerækken lykkedes det for både Janni Larsen (Fluen) og Henriette Honoré (Esbjerg Dartklub) at spille sig blandt de sidste 16.

Damer
Kvartfinaler
Deta Hedman – Tricia Wright 4-2
Fallon Sherrock – Veronika Ihasz 3-4
Aileen de Graaf – Anca Zijlstra 4-2
Marjolein Noijens – Sharon Prins 1-4

Semifinaler
Deta Hedman – Veronika Ihasz 4-3
Aileen de Graaf – Sharon Prins 4-2

Finale
Aileen de Graaf – Deta Hedman 5-1

Herrer
Sidste 16
Mark Mcgeeney – Darius Labanauskas 4-3
Justin van Tergouw – Lars Helsinghof 2-4
Tonny Veenhof – Derk Telnekes 2-4
Bjorn Hartman – Martijn Kleermaker 3-4
Scott Mitchell – Michael Busschner 4-3
Derek Cunningham – Willem Mandigers 4-1
Jim Williams – Chris Landman 2-4
Gary Robson – Maikel Verberk 4-3

Kvartfinaler
Mark Mcgeeney – Lars Helsinghof 5-2
Derk Telnekes – Martijn Kleermaker 5-0
Scott Mitchell – Derek Cunningham 5-3
Chris Landman – Gary Robson 5-1

Semifinaler
Mark Mcgeeney – Derk Telnekes 3-5
Scott Mitchell – Chris Landman 5-4

Finale
Derk Telnekes – Scott Mitchell 5-6

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*