Eric Bristow er død

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC

Eric Bristow er død torsdag aften.

Den fem-dobbelte verdensmester og en af historiens mest prominente dartspillere Eric Bristow er død. Bristow døde af et hjerteanfald torsdag aften, hvor han var tilskuer ved Premier League i Liverpool. Da nyheden brød ud blandt publikum undervejs i aftenens sidste kamp mellem Peter Wright og Daryl Gurney, brød publikum ud i en fælles hyldest af den legendariske dartspiller, da de i kor sang “There’s only one Eric Bristow”. Bristow blev 60 år gammel.

Foruden sine fem VM titler var Bristow ligeledes kendt for at være en af grundlæggerne bag PDC, da en række professionelle dartspillere – heriblandt også Phil Taylor, John Lowe, Jocky Wilson og Dennis Priestly- i 1992 brød med BDO.

Eric Bristow var desuden kendt for sit kritiske tilfælde af dartitis, som betød at han måtte stoppe karrieren i starten af årtusindskiftet, da han selv var i starten af 40-erne. Han var derudover også mentor og sponsor for den senere 16-dobbelte verdensmester Phil Taylor, da Taylor i sin tid startede sin karriere. Eric Bristow betragtes herudover af mange som dartsportens første “superstjerne”, og som den primære årsag til dartsportens succes.

Peter Wright og Daryl Gurney var tydeligt berørte efter deres 6-6 remis i aftenens sidste Premier League opgør.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*