Top 10: Disse PDC-spillere har lavet flest 180’ere i 2018

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Daryl Gurney er indtil nu kongen af 180’ere i 2018.

Den regerende World Grand Prix-vinder, Daryl Gurney, er indtil nu frontmanden for at have scoret flest 180’ere i 2018. Det skriver dartmediet Weekly Dartscast på deres Twitter-profil. Premier League-profilen står således noteret for hele 89 180’ere siden Unibet Darts Masters tilbage i slutningen af januar, som i følge Weekly Dartscast markerer årets første turnering. Hverken Q-school eller VM er således medregnet i regnskabet.

Verdensranglistens top-spillere har naturligvis en fordel i statistikken, eftersom ranglistens top 16 var de eneste som kunne deltage ved Unibet Darts Masters, alt i mens flere af disse ligeledes er repræsenteret i Premier League.

Den fulde liste kan ses her nedenfor, hvor særligt 21-årige Jeffrey de Zwaan imponerer med 78 180’ere. Den unge hollænder var nødsaget til at genvinde sit Tour Card ved januars Q-school, men har siden da vist lovende takter, blandt andet ved at ende som samlet nummer 10 på den endelige UK Open-rangliste.

Det er i øvrigt bemærkelsesværdigt at hverken Dave Chisnall, Gary Anderson, Raymond van Barneveld eller Adrian Lewis er repræsenteret på den nuværende top 10 på trods af ofte at toppe lignende ranglister. Årsagen hertil skal dog i høj grad ses i lyset af, at alle fire spillere ikke har været deltagende ved alle seks UK Open-kvalifikationsturneringer, kombineret med svingende resultater, hvor det relativt ofte er blevet til exits i turneringernes indledende runder.

1. Daryl Gurney – 89
2. Michael Smith – 86
3. Michael van Gerwen – 82
4. Rob Cross – 80
5. Jeffrey de Zwaan – 78
6. Peter Wright – 71
7. Kim Huybrechts – 69
8. Corey Cadby – 63
9. Steve West – 53
10. John Henderson – 50

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*