Elektrikeren slukkede “The Power” for sidste gang – Rob Cross ny verdensmester!

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Rob Cross satte en stopper for Phil Taylors eventyrfortælling, da den tidligere elektriker vandt finalen med cifrene 7-2 i set.

Historien har det med at gentage sig. Det samme gjorde sig gældende sent mandag aften, hvor den 27-årige englænder, Rob Cross, stjal rampelyset fra sin legendariske finalemodstander, den 30 år ældre Phil Taylor.

Kampen gav associationer til VM i 1990, hvor en dengang ukendt Phillip Douglas Taylor kvalificerede sig til sit første verdensmesterskab, hvor han med cifrene 6-0 i finalen besejrede sportens dengang største legende, Eric Bristow. Den samme historie kan nu fortælles om Rob Cross, som i sit første verdensmesterskab ydmygede historiens bedste dartspiller nogensinde med cifrene 7-2.

Da Phil Taylor den 15. januar for 28 år siden vandt sit første ud af i alt 16 verdensmesterskaber, havde han nok ingen idé om, at 251 dage senere ville markere fødselsdatoen på den mand, som skulle være den sidste dartspiller i historien til at slukke for “The Power” – og så endda en tidligere elektriker.

Om Rob Cross i de kommende år vil gå Phil Taylor i bedene kan kun tiden vise. Men i aften var der ingen tvivl. Rob Cross var ubetinget den bedste dartspiller, og kan nu kalde sig verdens bedste.

Allerede fra start kom Phil Taylor under pres, da Rob Cross med en sublim 153-lukker sikrede sig det første set, og inden Phil Taylor nåede at få set sig om, sagde scoretavlen 3-0.

Herfra fik Phil Taylor ganske vist reduceret til stillingen 3-1, inden han efterfølgende missede en 9-darter på double 12. Det var dog langt fra nok til at ryste verdensranglistens nummer 20 som slog hurtigt fra sig og straffede Phil Taylors missede doubler. Herfra var der ikke meget mere i tanken for Phil Taylor, som på trods af at godkendt gennemsnit på 102,26 var langt underlegen i forhold til Rob Cross’ samlede gennemsnit på utrolige 107,43.

Resultat: 7-2 (3-1) (3-1) (3-0) (0-3) (3-0) (3-1) (3-1) (0-3) (3-0)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*