Glen Durrant: Giv mig et Tour-Card, og så skifter jeg

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: TungstenTales

Glen Durrant bekræftede endnu engang, at han hellere end gerne vil skifte til PDC.

Den regerende BDO-verdensmester, Glen Durrant, viste sig forleden fra sin bedste side, da han ved Grand Slam of Darts spillede sig frem til en flot kvartfinale. Mange fans håber nu at se Durrant skifte til PDC med udgangspunkt i næste sæson. Denne forespørgsel blev Durrant endnu engang konfronteret med, da han af mediet TungstenTales blev spurgt ind til hvorvidt et muligt PDC-skifte ligger forude.

Peter Wright deltog i et interview tidligere på ugen, hvor han virkelig opfordrede dig til at skifte til PDC. Han mener at du vil blive en succes. Er det noget som ligger i fremtidsplanerne, eller er det et spørgsmål du vil gøre op med dig selv efter VM (Lakeside red.)?

– Barry Hearn, giv mig et tour-card. Jeg har underskrevet en kontrakt med Lakeside. Hvis jeg når semifinalen, så får jeg problemer. Hvis ikke, så tager jeg til Q-school – det har du nu på kamera. Hvis jeg når semifinalen, bliver to’er eller vinder, så giv mig et tour-card. Tal med BDO, svarer Durrant åbenhjertet på spørgsmålet, med en direkte forespørgsel til PDC’s formand om at tilbyde Durrant et tour-card, hvis han som minimum når semifinalen ved januar måneds Lakeside.– Jeg er 48 år, og jeg har én udfordring foran mig endnu, og jeg ønsker ikke at kontrakter skal komme i vejen for det, tilføjer Durrant, som altså bekræfter spekulationerne om at han skulle have indgået en aftale med BDO, hvor aftalen lyder på, at hvis han når semifinalen ved Lakeside, så er han bundet til endnu en sæson i BDO.

– Det er vigtigt at jeg ikke er respektløs overfor BDO, og jeg kigger nok tilbage på det her interview i morgen og tænker ‘hold din mund Glen’, men jeg elsker BDO, og jeg repræsenterer BDO, siger Durrant, før han endnu engang understreger, at han håber på at kunne prøve sig af i PDC, inden alderen indhenter ham.

– Hvis jeg kan matche Dave Chisnall. Hvis jeg kan matche Peter Wright – jeg pressede Corey Cadby hele vejen, jeg slog Alan Norris. Jeg har gjort det godt, og måske jeg har talt over mig, men det er ærlighed.

Har denne uge (deltagelsen ved Grand Slam red.) overbevist dig? Ønsker du at tilslutte dig PDC?

– Jeg har underskrevet en kontrakt. Kontrakten siger, at hvis jeg når semifinalen eller længere, så kan jeg ikke deltage ved Q-school. Der går politik i den. Hvis du spørger om jeg ønsker at spille i PDC, så har jeg før bekræftet det til medierne, men jeg har underskrevet en kontrakt med Lakeside, for jeg ønsker at respektere Lakeside-trofæet, og jeg vil give alt hvad jeg har for at vinde det igen. Hvad der sker derefter, det er en anden sag, afslutter Glen Durrant.

Den 46-årige englænder formåede i år, som den eneste BDO-spiller, at avancere fra det indledende gruppespil, hvor han lagde ud med at besejre Peter Wright og Alan Norris, inden det blev til et 5-4-nederlag til Corey Cadby. Alligevel endte Durrant som vinder af gruppen, og besejrede i første cup-kamp Dave Chisnall med 10-8, inden han igen måtte krydse klinger med PDC-ranglistens nummer to, Peter Wright. Her blev det dog til et overbevisende 16-10 nederlag, hvor Durrant undervejs missede en 9-darter på double 12.

Se det fulde interview med Glen Durrant her.

1 Comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*