Historiebøgerne har talt: Disse spillere kan fortsat vinde Grand Slam

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Phil Taylor jagter en sidste Grand Slam-titel inden karrierestoppet, og ifølge historiebøgerne er det fortsat en mulighed.

Phil Taylor er den eneste spiller som har vundet Grand Slam of Darts mere end to gange gennem sin karriere. I alt tæller trofæskabet seks titler indtil nu, siden turneringens indførsel i 2007 – men mon ikke 57-årige Taylor kan finde lidt ekstra plads på hylderne, såfremt han skulle gå hele vejen igen i år.

Ifølge historiebøgerne er det da heller ikke udelukket. Tværtimod er Phil Taylor én blandt i alt otte spillere, som fortsat kan vinde turneringen. Det er nemlig aldrig lykkedes en spiller at vinde turneringen, efter at være sluttet som to’er i gruppespillet.

Det er til gengæld hændt tre gange tidligere, at den endelige turneringsvinder tabte én af de indledende gruppekampe. Således gik selv samme Phil Taylor hele vejen i både 2008 og 2009, på trods af nederlag til henholdsvis Andy Jenkins og Vincent van der Voort i gruppespillet – nøjagtig som da Raymond van Barneveld i 2013 tabte til Christian Kist, inden han i sidste ende stod øverst på trofæ-skammelen.

I år tabte Phil Taylor sin sidste gruppekamp til James Wade, men det er altså ikke ensbetydende med at muligheden for en sejr ikke fortsat er til stede, eftersom han alligevel lykkedes med at vinde gruppen på baggrund af leg-differencen. Omvendt er James Wade historisk set uden chancer for at vinde turneringen – nøjagtig ligesom Peter Wright, Rob Cross, Steve Lennon, Darren Webster, Dave Chisnall, Michael Smith og Berry van Peer. Omvendt er Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Darryl Gurney, Glen Durrant, Stephen Bunting, Mensur Suljovic og Gary Anderson fortsat inde i varmen – men så igen, som den amerikanske forfatter Mark Twain udtrykte det: “Der findes tre former for løgne; løgn, forbandet løgn og statistik.

Phil Taylor spiller sin første knald eller fald kamp torsdag aften mod Darren Webster. Webster som i sidste års gruppespil ydmygede Phil Taylor med 5-0 i gruppespillet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*