Grand Slam: Her er aftenens kampe

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Gary Anderson jagter fortsat sin første Grand Slam-title.

Efter afviklingen af de indledende gruppekampe fortsætter Grand Slam of Darts ufortrødent. Glen Durrant er eneste BDO-spiller tilbage i turneringen, og skal i ilden i aften hvor de første fire 8.-delsfinaler afvikles.

I første omgang gælder det dog opgøret mellem Østrigs ubestridte nummer ét, Mensur Suljovic, og 21-årige Berry van Peer. Sidstnævnte har været hovedrolleindehaveren i lidt af en eventyrfortælling, set i lyset af den åbenlyse kamp med dartitis, men hvor han alligevel har formået at kæmpe sig videre fra gruppen efter sejre over Simon Whitlock og Cameron Menzies. Skulle van Peer formå at gå hele vejen og vinde turneringen, så vil alt andet end en stort anlagt Hollywood-film ikke være tilstrækkeligt (eller som dartekspert, Dan Dawson, udtrykte det på Twitter, i et opslag som kan ses nedenfor). Sådan går det dog næppe, og allerede i aftenens kamp vil en sejr til den unge hollænder være en kampe sensation.

-Hvis han vinder det hele, så VIL der blive lavet en Hollywood film om det. Jeg ved ikke hvem der skal spille Berry, men Jim Carey vil være oplagt som Menzies.

– Når nu det er Hollywood, så vil de formentlig ændre nogle detaljer. Dart bliver måske ændret til bobslæde-løb, og Berry vil måske være fire jamaicanske fyre, men det vil stadig blive godt.

Aftenens anden kamp vil på forhånd have manges øjne rettet mod sig, idet Glen Durrant er BDO’s eneste tilbageværende håb i turneringen. Modstanderen er Dave Chisnall, som selv havde en hæderlig karriere i BDO-systemet, inden han skiftede til PDC i 2011. Siden da er det blevet til et væld af titler, uden dog for alvor at bryde igennem i de store TV-turneringer. Chisnall var ganske vist i Grand Slam finalen i 2014, men hvis det skal blive til endnu et eventyr for ‘Chizzy’, så vil det kræve en toppræstation mod en yderst velspillende Durrant.Også Michael Smith er nødsaget til at finde sit topniveau frem i opgøret mod sin gamle læremester, Gary Anderson. Det var i sin tid Anderson selv som sponsererede Smiths professionelle karriere, hvilket han muligvis kan komme til at fortryde i aften. De to spilleres rytme passer særdeles godt til hinanden, og tegner på forhånd til at blive en ganske underholdende affære, set i lyset af at begge parter imponerede i gruppespillet.

Aftenens sidste kamp skal afgøres mellem Stephen Bunting og Peter Wright, hvor sidstnævnte vil være massiv forhåndsfavorit. Bunting virker ganske vist til at have genvundet noget af det momentum som i sin tid sikrede ham Lakeside-titlen i 2014, og sidenhen resulterede i en plads blandt verdens bedste pilekastere i Premier League – ikke desto mindre, så er det svært at forestille sig hvordan Bunting skal kunne udfordre verdensranglistens nummer to over et format bedst af 19 legs.

Hele aftenens kampprogram kan ses her nedenfor. Kampene kan ses live på Viaplay, alt imens TV3 Sport sender live fra klokken 20:00-21:00 og så igen fra klokken 23:00 og frem til midnat. Alle kampe spilles bedst af 19 legs.

Aftenens kampe:
Mensur Suljovic vs. Berry van Peer
Glen Durrant vs. Dave Chisnall
Gary Anderson vs. Michael Smith
Stephen Bunting vs. Peter Wright

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*